imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Microsoft Office Touch Bar nadogradnja spremna za testiranje


Touch Bar podrška za sveto trojstvo uredskog života, Word, Excel i PowerPoint je stigla. Ako ne možete zapamtiti sve funkcije Excela, ili se želite fokusirati na tekst koji uređujete (a koristite novi MacBook Pro), vrijeme je za nadogradnju.

Iako je Apple aludirao na buduću podršku Touch Bara za Microsoftove aplikacije na predstavljanju računala prošlog listopada, trebali smo čekati do sada za tu podršku. Iskustvo čekanja još nije gotovo, jer nadogradnju mogu preuzeti samo oni koji sudjeluju u Office Insider beta programu. Unatoč tome, konačno smo dobili nešto opipljivo. Čekanje nije ni problem jer mnogi ljudi nisu bili u mogućnosti odmah kupiti nova računala, jer trgovine nisu bile predobro opskrbljene s njima.

Microsoft Office Touch Bar nadogradnja spremna za testiranje

Ne morate očekivati neka velika iznenađenja: programi Word, PowerPoint, Excel i Outlook dobili su prije svega brže funkcije formatiranja. Možete namještati font, bold i italics opciju, podcrtati najbitnije u tekstu, odabrati boju teksta i odabrati vrstu popisa. Sve ovo moguće je jednim dodirom. Najkorisnija nova funkcija Worda je vjerojatno što možete ući u Focus Mode, koji vam skriva sve izbornike i prozore za editiranje, kako biste se mogli posvetiti tekstu.

U slučaju PowerPointa, Touch Bar će biti sjajan za pomicanje objekata brže tijekom uređivanja. Moći ćete također izmijenjivati slajdove. U Excelu, Touch Bar vam može pomoći dodavati formule: prijedlog formule odmah će se pojaviti na Touch Baru čim napišete znak jednakosti na jednoj ćeliji. Moguće je odabrati najčešće korištene formule, kao što su zbroj ili prosjek. Možete prihvatiti ili odbiti ove prijedloge pritiskom na zeleni ili crveni gumb.

Microsoft Office Touch Bar nadogradnja spremna za testiranje

Outlook je također postao pametniji. Većina gumbi za upravljanje emailom pojavit će se na Touch Baru, a ostale vrlo korisne značajke uključuju mogućnost dodavanja dokumenata koje ste prije uredili s jednim gumbom. Možete vidjeti svoj dnevni raspored ili evente pritiskom na gumb “Today”, što vam poprilično olakšava koordinaciju datuma. Možete zvati i prekidati Skype pozive pritiskom na jedan gumb, kao i dijeliti vaš desktop.

Microsoft Office Touch Bar nadogradnja spremna za testiranje

Sve u svemu, dobili smo ono što smo računali. Oni koji su strpljivi i ne žele koristiti beta program, vjerojatno neće dugo čekati izlazak ove nadogradnje za javnost.

Hrabrije i nestrpljive duše mogu se prijaviti na Office Insider program na slijedećem linku.

Izvor: 9to5mac

iPhone XS zimska promocija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!