imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Međunarodni dan žena + Apple Watch = Nova značka


Najomiljeniji proljetni događaj svih cvjećara je stigao, drugim riječima Međunarodni dan žena. Riječ ‘međunarodni’ krije drugačije značenje za nas korisnike Apple Watcha, zato što je ovo jedna od rijetkih prilika kada možemo dobiti novu značku aktivnosti od Applea. Pokazat ćemo vam što vam je činiti.

Prije nego što detaljnije pogledamo što trebate učiniti, evo kratkog povijesnog sažetka kako biste saznali sve o Međunarodnom danu žena i kako biste mogli zadiviti dame oko vas svojim intelektom, a ne samo gomilom cvijeća. Evo nekoliko zanimljivih detalja o ovome danu:

  • Prvi događaj koji je povezan s 8. ožujkom se održao 1857. godine, kada su ženske radnice u tekstilnoj industriji prosvjedovale na ulicama New Yorka zbog boljih uvjeta rada i veće plaće.
  • To je potaknulo pokrete rada. Na konferenciji Prvog Internacionala odmah su odlučili o novim uvjetima rada za žene.
  • Ti uvjeti su bili toliko oštri da su na 8. svjetskom kongresu Drugog Internacionala koji se održao 1910. godine, odlučili održati međunarodni dan kako bi žene dobile pravo glasa. Kongres je prihvatio odluku, ali nisu istaknuli točan datum.
  • To je bila pogreška jer su različite zemlje odabrale različite datume. Sve do 8. ožujka 1917. godine, kada su žene preplavile ulice Rusije, prosvjedujući za kruh i mir. Nekoliko dana kasnije Nikola II. je abdicirao, a novoosnovana civilna vlada je dala ženama pravo da glasaju.
  • To je potaklo međunarodnu zajednicu, te su uspjeli odabrati zajednički datum za Međunarodni dan žena – 8. ožujka.
  • Budući da je izvorno bio radnički pokret, Međunarodni dan žena brzo je stigao te se proširio Europom.
  • Tijekom godina, dan je izgubio svoju ideološku osnovu te se pretvorio u lijep i sladak dan na koji kupujemo cvijeće voljenim ženama.
Clata Zetkin, prva sufražetkinja

Sada kada smo saznali nekoliko detalja o Međunarodnome danu žena, nije iznenađujuće da je Apple pripremio novi izazov za nas kako bismo mogli dobiti spomenutu značku. Sve što trebate jest ispuniti Move (crveni) krug dva puta danas. To možda neće biti prikladno za one koji su postavili svoje ciljane kalorije na 750 po danu, što znači 1 500 kalorija za danas.

Ali ako uspijete ispuniti cilj, bit ćete nagrađeni s uobičajenom 3D značkom i tri naljepnice za iMessage. Obje nagrade su lijepe ružičaste boje. Možda je Appleovo mišljenje o ženama i bojama pomalo stereotipno.

Također, željeli bismo vam preporučiti nekoliko pjesama koje je Apple uvrstio na svoju playlistu pod nazivom Essential Feminism, među kojima su i Run the World (Girls) od Beyonce, Confident od Demi Lovato, Sit Still, Look Pretty od Daye i Fight Song u izvedbi Rachel Platten. Cijelu playlistu možete pogledati ovdje.

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!