imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Meditacijska melodija zvona Marimba

Meditacijska melodija zvona Marimba


Vrlo hipnotičan remiks daje klasičnoj iPhone melodiji zvona zanimljiv obrat. Nije dubstep ili heavy metal ovaj put, nego je riječ o vrlo meditativnoj melodiji u stilu Stevea Reicha.

Jedna od najpoznatijih melodija zvona doživjela je već mnogobrojne remikseve. Zadnji put je cijeli orkestar svirao pjesmu u Londonu. Novi remiks je poprilično poseban. Iako zapravo originalna melodija nije mijenjana, ovaj remiks još uvijek podiže popularnu melodiju zvona Marimba na novu razinu.

Autor remiksa Seth Kranzler navodno je dobio inspiraciju od poznatog izvođača Stevea Reicha. Ako ne znate za njega, riječ je o poznatom sviraču udaraljki, a poznat je po svojim repetitivnom, minimalističkom glazbenom stilu. Pravi naziv za ovu tehniku je “ostinato”, barem prema Wikipediji. Na slijedećem linku možete čuti jednu Reichovu skladbu:

Naglasak u ovom remiksu je na drugačijem tempu dvije melodije zvona iPhonea, kao što je slučaju u Reichovoj skladbi. Nešto drugačiji tempo stvara kaotičan, ali meditativan rezultat. Teško je opisati melodiju, pa je najbolje da ju poslušate:

Ako više ne želite odmah posegnuti u džep kada se vozite busom kada čujete već poznati zvuk, isprobajte novu melodiju. Sjajna je za meditaciju.

Izvor: Cult of Mac

Beoplay_h9_i
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.