Meditacijska melodija zvona Marimba

Meditacijska melodija zvona Marimba

#Vijesti
2017. 03. 08.
Vrlo hipnotičan remiks daje klasičnoj iPhone melodiji zvona zanimljiv obrat. Nije dubstep ili heavy metal ovaj put, nego je riječ o vrlo meditativnoj melodiji u stilu Stevea Reicha.

Jedna od najpoznatijih melodija zvona doživjela je već mnogobrojne remikseve. Zadnji put je cijeli orkestar svirao pjesmu u Londonu. Novi remiks je poprilično poseban. Iako zapravo originalna melodija nije mijenjana, ovaj remiks još uvijek podiže popularnu melodiju zvona Marimba na novu razinu.

Autor remiksa Seth Kranzler navodno je dobio inspiraciju od poznatog izvođača Stevea Reicha. Ako ne znate za njega, riječ je o poznatom sviraču udaraljki, a poznat je po svojim repetitivnom, minimalističkom glazbenom stilu. Pravi naziv za ovu tehniku je “ostinato”, barem prema Wikipediji. Na slijedećem linku možete čuti jednu Reichovu skladbu:

Naglasak u ovom remiksu je na drugačijem tempu dvije melodije zvona iPhonea, kao što je slučaju u Reichovoj skladbi. Nešto drugačiji tempo stvara kaotičan, ali meditativan rezultat. Teško je opisati melodiju, pa je najbolje da ju poslušate:

Ako više ne želite odmah posegnuti u džep kada se vozite busom kada čujete već poznati zvuk, isprobajte novu melodiju. Sjajna je za meditaciju.

Izvor: Cult of Mac

Komentiraj