00_matte_black_iphone_7_stripping_the_coating_cover

Mat crni iPhone 7 ima problema s guljenjem površine?

#Vijesti
2017. 02. 14.
Nekolicina korisnika javila se s vrlo čudnim problemom na Appleovom forumu podrške, vezanim uz mat crni iPhone 7 model. Crna boja se vrlo lako oštećuje, prema fotografijama koje su podijelili. Koliko je problem ozbiljan?

Vjerojatno se mnogi sjećaju kakav je problem izazvao iPhone 5 u crnoj boji, koja se mogla vrlo lako oštetiti. Isprobali smo Jet Black iPhone 7 i imali smo jednako iskustvo kao i drugi korisnici: ako ne pazite na uređaj, vrlo lako ga je ogrebati.

Sada se problemi oštećenja spominju i u vezi mat crnog iPhone 7 modela. Korisnici su pokazali svoja iskustva na fotografijama, na kojima je vidljivo kako se crna elektro-oksidirana površina odvaja od aluminijskog kućišta, što ne izgleda nimalo lijepo.

Mat crni iPhone 7 ima problema s guljenjem površine? Mat crni iPhone 7 ima problema s guljenjem površine? Mat crni iPhone 7 ima problema s guljenjem površine? Mat crni iPhone 7 ima problema s guljenjem površine? Mat crni iPhone 7 ima problema s guljenjem površine?

Mnogi ljudi su nakon ovih fotografija upitali koliko se trebaju bojati za svoje mat crne uređaje, trebaju li očekivati istu situaciju i nakon koliko vremena.

Nitko ne može sa sigurnošću reći uzrok ovom slučaju, ali jedna stvar je sigurna: u ovom trenutku, nemate razloga za brigu. S obzirom da je prodano više od deset milijuna ovakvih uređaja, a zabilježeno je samo 10-20 ovakvih slučajeva, ne čini se kako je riječ o problemu koji se pojavljuje na velikoj većini uređaja. Vjerojatnije je kako proces elektro-oksidacije nije bio savršen u nekim serijama, ali moguće je i kako su korisnici krivi za ovu situaciju, jer su oštetili uređaje.

Neki korisnici su napisali kako je uređaj počeo pokazivati iste simptome, unatoč činjenici da su ga držali u maskici. U ovom slučaju, vjerojatno je prljavština dospjela između uređaja i maskice, te se zato oštetio uređaj, iako ne možemo znati sa sigurnošću. Osim toga, vjerojatno smo svi vidjeli ogrebani iPhone koji je takav zbog toga što je umetnut u nekvalitetnu maskicu.

Apple će sigurno istražiti slučaj kako bi eliminirao mogućnost pogreške, a prije nego što to učine, mi možemo samo nagađati. Ako je Apple napravio grešku tijekom proizvodnje, sigurno će napraviti program popravka za takve uređaje. Kada Apple objavi službenu izjavu, definitivno ćemo ju podijeliti.

Komentiraj
  • Walter Horvat

    Ma mislim da je to fake, ovo se nikako nebi moglo dogoditi appleu, samo androidu…