imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Masovna proizvodnja procesora za iPhone 8 kreće u travnju

Masovna proizvodnja procesora za iPhone 8 kreće u travnju


Iako znamo vrlo malo o značajkama novog iPhone uređaja, analitičari očekuju ogroman interes, pa bi dobavljači trebali uskoro početi proizvoditi dijelove za uređaj. TSMC bi mogao početi proizvoditi procesore u travnju.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) – tvrtka koja ekskluzivno proizvodi iPhone 7 A10 Fusion procesore – ubrzo bi trebala početi proizvoditi nove A11 procesore, prema informacijama Economic Daily Newsa. Nije jasno hoće li novi procesori također imati opciju od 2+2 jezgre, ali je moguće kako će se Apple odlučiti za rješenje za 10 nanometara umjesto dosadašnjih 16. Smanjenje obično znači poboljšanje performansi, jer su tranzistori bliži jedan drugome.

Masovna proizvodnja procesora za iPhone 8 kreće u travnju

Već su iPhone 7 A10 procesori bili sjajni, u smislu performansi po jezgri na tržištu pametnih telefona. iPhone Plus je u natjecanju AnTuTu Benchmarka bio prvi, dok je iPhone 7 bio drugi. Telefoni rivala Samsunga nisu dobro prošli, kao ni Google Pixel, ali OnePlus i Huawei su vrlo blizu Applea. Možemo očekivati nešto vrlo dobro od Applea ove godine, jer sumnjamo da žele izgubiti prvo mjesto.

A11 procesori mogli bi se proizvoditi novom FinFET tehnologijom u kojoj je TSMC ispred Samsunga već godinama. Nije ni čudo da Apple vjeruje tajvanskoj tvrtki u proizvodnji procesora. FinFET se na prvi pogled može činiti malo čudnim i zastrašujućim. Riječ je o drugačijem načinu strukturiranja procesora, jer se tranzistori ne slažu u slojevima, nego u trodimenzionalnu strukturu. Ime FinFET dolazi od tankih tankih silikonskih “peraja” (fins) koje okružuju provodni kanal oko tranzistora.

Masovna proizvodnja procesora za iPhone 8 kreće u travnju

Kao što su svi iPhone modeli prošle godine dobili isti procesor, to se očekuje i ove godine. Svi telefoni trebali bi dobiti A11 procesore. Plan je proizvesti ih 50 milijuna do srpnja, a 100 milijuna do kraja godine. To nije pretjerana procjena, pogotovo s obzirom na zadnji kvartal 2016. godine, koji je najsnažniji bio tijekom blagdanske sezone. Ako ovogodišnji iPhone bude toliko poseban kao što svi očekujemo, nema sumnje kako će im trebati barem toliko procesora do kraja godine.

Izvor: 9to5mac

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!