imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Mali telefon, ogroman uspjeh – korisnici vole SE


Rezultati ankete o zadovoljstvu američkih korisnika pametnim telefonima su objavljeni danas. Iako se tržište kreće prema većim zaslonima, iPhone SE je ipak bio pobjednik.

Rezultati ankete Američkog indeksa zadovoljstva kupaca (American Customer Satisfaction Index – ACSI) o pametnim telefonima su objavljeni. ACSI je jedno od najvećih i najpreciznijih istraživanja ove vrste. Ove godine, 36,194 odabranih američkih građana su kontaktirani putem e-maila u razdoblju od svibnja 2016 i travnja 2017 godine. Pitalo ih se koliko su zadovoljni svojim uređajima. Podatci su obrađeni na temelju jedinstvenog “uzročno-posljedičnog ekonometrijskog” modela ACSI-a, kako bi zadovoljstvo moglo biti izmjereno.

01_survey_says_users_love_iphone_se

Od maksimalnih 100 bodova, iPhone SE je osvojio 87. Ovaj rezultat bio je dovoljno visok kako bi nadmašio Samsung Galaxy S6 Edge+ i iPhone 7 Plus koji imaju po 86 bodova svaki, te sve ostale konkurentske uređaje koje proizvode Samsung ili Apple. Rezultati sami govore puno toga o trenutnome statusu tržišta pametnih telefona.

To potvrđuje i činjenica da popis sadrži samo uređaje s većim zaslonom. Top 10 uređaja, izuzimajući iPhone SE, sadrži samo Plus modele, koji inače imaju najveće zaslone među velikim zaslonima. To pokazuje da su korisnici prilično zadovoljni time što Apple ima nešto konkurentno i ažurirano među telefonima od 4”.

”Tijekom posljednjih nekoliko godina, opći trend za pametne telefone bio je prema većim zaslonima. Ali očigledno, potrošači su željeli novu iteraciju manjeg, jeftinijeg telefona kao iPhone SE – Appleovo prvo ažuriranje na 4-inčni telefon od 2013. – dolazi prvi u ACSI-u ove godine.” – rekao je direktor ACSI-a David VanAmburg.

02_survey_says_users_love_iphone_seVrijedi staviti moderni hardware ispod zaslona.

Prema jučerašnjem članku o kalupima, bila bi odlična ideja lansirati model veličine iPhonea SE, ali 4.7” model s nedavnim hardwareom. Nažalost, to je samo san: nema šanse da Apple u rujnu uspije nešto takvo. Možda kasnije. Kupili bi me u potpunosti…

Izvor: Macrumors

Beoplay_h9_i
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.