imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Magnet: sjajna aplikacija za uređivanje prozora

Magnet: sjajna aplikacija za uređivanje prozora


Našli smo savršenu aplikaciju za uređivanje prozora na Macu koja je bolja čak i od originalnog rješenja za Windows operativne sustave. Ako volite povlačiti prozore na rub zaslona kako biste im promijenili veličinu, ovo je aplikacija za vas.

Ako krenete ispitivati svoje prijatelje o stvarima koje je teže namjestiti na Macu, jedna od prvih stvari koja je na popisu bit će namještanje prozora od Windowsa. Full Screen mod je sjajna stvar, ali praktički je riječ o jedinoj funkciji namještanja prozora. Istina, od El Capitana imamo Split View, ali ova funkcija je trebala odavno biti na svakom operativnom sustavu.

Magnet: sjajna aplikacija za uređivanje prozora

Ono što većini korisnika nedostaje je mogućnost namještanja prozora različitih veličina na brz način, ili više odjednom. Do sada nam je spas bila aplikacija Spectacle iz nekoliko razloga: prvo, besplatna je, a kao drugo, toliko je jednostavna i mala da ne morate ništa raditi nakon instalacije, jer će aplikacija raditi u pozadini. Ali, uz nju su se pojavila dva problema: morali ste naučiti kombinacije tipki kako biste ju koristili, a prozori se nisu automatski vraćali u originalnu veličinu. To znači, ako ste namjestili Finder prozor prema desnom rubu zaslona, morali biste ručno vratiti veličinu prozora na prvotnu veličinu.

Na kraju je većina korisnika koristila ovu aplikaciju samo ako su htjeli podesiti veličinu prozora koji se nalazi u sredini zaslona. Ali, pronašli smo pravu alternativu u App Storeu, koja je toliko dobra da smo ju morali podijeliti s vama, u slučaju da tražite nešto slično.

Magnet: sjajna aplikacija za uređivanje prozora

Magnet je sjajna aplikacija iz nekoliko razloga. Ovo je popis najboljih značajki bez nekakvog posebnog redoslijeda:

  • Možete mijenjati veličinu prozora tako da ih povućete u rubove zaslona kao na Windowsu
  • Podržava razne pozicije: pola-pola, tri-u-jedan, četiri-u-jedan, trećina i tri trećine, cijeli zaslon itd. Možete podesiti veličinu prozora kako god vam odgovara
Magnet: sjajna aplikacija za uređivanje prozora
  • Prozori se vraćaju u originalnu veličinu kada ih maknete iz pozicije na koju ste ih stavili
  • Možete koristiti kombinacije tipki, ali možete kontrolirati aplikaciju i pomoću ikone ugrađene u Menu Bar
Magnet: sjajna aplikacija za uređivanje prozora
  • Ima vrlo dobar opis i fotografije u App Storeu. Možda se čini kao mali detalj, ali ako znate kako je riječ o kvalitetnoj aplikaciji čim je vidite u App Storeu, to može puno značiti
  • Menu Bar ikona je sjajna. Lijepa je, ali ne odskače od dizajna drugih ikona
  • Dovoljno je pametna da se ne miješa s određenim Hot Cornersima
Magnet: sjajna aplikacija za uređivanje prozora
  • Vrlo je aktualna s drugim sličnim aplikacijama: zadnja nadogradnja bila je 14. veljače 2017. godine, a ne 2015.

Tajni cilj za ovakve Mac aplikacije je da mogu raditi sve što Windows može, ali na Macu. U tom smislu, Magnet je bolji od svih: to je rješenje koje biste zapravo trebali očekivali od Applea. Aplikacija je trenutno dostupna za samo 0.99 eura, umjesto 5 eura koliko je inače, pa bismo svakako preporučili da ju preuzmete što prije.

iPad akcija 1999 kn

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!