imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

macOS: Najavite vrijeme


Ne tvrdim da je ovo najpoželjnija značajka macOS-a, ali tko sam ja da sudim? Ako želite aktivirati postavku Announce the time, donosimo vam upute.

Kao što je slučaj u svakom sustavu, postoje neke značajke macOS-a za koje jednostavno ne razumijemo zašto nisu uključene u sustav. Jednako tako, postoje značajke za koje nam nije jasno zašto jesu uključene u sustav. Meni značajka „Announce the time“ spada u drugu kategoriju. Međutim, sigurno postoje korisnici kojima se sviđa i koji bi je željeli upotrebljavati, ali ne znaju kako je naći ili postaviti. Slijede upute:

  1. Otvorite System Preferences.
  2. Idite na izbornik Date & Time.
  3. Odaberite karticu Clock.
  4. Potom označite značajku „Announce the time“ na dnu.

Ako želite, možete postaviti koliko će često sustav najavljivati vrijeme, a možete prilagoditi i glas. Jednostavno je fantastično kako se tehnologija brzo razvija!

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!