Mac Pro 2 mogao bi ovako izgledati

Mac Pro 2 mogao bi ovako izgledati

#Vijesti
2017. 01. 11.
Nije bilo nadogradnje za Apple Mac Pro 1119 dana, što znači kako bi se tri stvari mogle dogoditi ove godine. Prva opcija je da se Mac Pro linija prestane proizvoditi. Druga opcija je da se ništa ne promijeni. Treća opcija je da Apple predstavi nešto fantastično.

Phil Schiller prozivao je ljude koji su govorili kako Apple više nije inovativna tvrtka upravo na predstavljanju Mac Pro računala. Rečenica: “Ne možemo raditi inovacije, moje dupe!” bila je rečena na predstavljanju, što je bilo potpuno opravdano za tu priliku.

Od tada se ništa nije dogodilo u vezi s Mac Pro računalom, čak ni pad cijene. Kao da je Apple u potpunosti zaboravio nadograditi svoje najmoćnije desktop računalo. Trenutno nema točnih informacija dolazi li nadogradnja Mac Pro računala u bliskoj budućnosti.

Pascal Eggert, jedan od diretkora u tvrtki Crytek, umorio se od čekanja, pa je dizajnirao Mac Pro prema onome što on misli kako bi trebao izgledati. Po njemu, računalo bi trebalo izgledati ovako:

Mac Pro 2 mogao bi ovako izgledati

Nekada je veće zapravo bolje, s tim se u potpunosti slažemo, jer veličina obično nije problem za desktop računala.

Mac Pro 2 mogao bi ovako izgledati Mac Pro 2 mogao bi ovako izgledati

Mogli bismo staviti koliko god SSD driveova želimo u računalo, zahvaljujući većem prostoru. Jedina mana bila bi što bi integrirani SSD driveovi bili sporiji od onih koje možemo ugraditi.

Mac Pro 2 mogao bi ovako izgledati

Dvije PCIe video kartice? Zvuči dobro, ali trebamo ih ohladiti nekako.

Mac Pro 2 mogao bi ovako izgledati

Broj ulaza čini se malo prevelik, ali Apple u tom slučaju ne bi dobio kritike zbog nedostatka ulaza, to je sigurno.

Mac Pro 2 mogao bi ovako izgledati Mac Pro 2 mogao bi ovako izgledati

Koncept nije sam po sebi loš, ali postoji jedan veliki problem s ovim računalom, a to je cijena. Vjerojatno bi cijena bila oko 6500 eura. To odmah pobija slogan “Uncompromised” (bez kompromisa), jer je cijena jedan ogroman kompromis.

Mac Pro 2 vjerojatno neće nimalo izgledati kao ovaj koncept, ali pravo pitanje je hoće li ikako izgledati, ili Apple polako ubija ovaj proizvod, kako bi imao što manje uređaja koje mora nadograđivati.

Komentiraj