imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Mac kao radno računalo najviše privlači studente


Ne trebamo vam navoditi sve prednosti Maca kao radnog računala. Ekosustav, snaga, dizajn i nevjerojatno korisničko iskustvo čine Appleova računala najboljim alatom za rad – a da ni ne spominjemo njihov statusni simbol. Samo prošećite kafićima i vidjet ćete da većina profesionalca tipka na Macovima.

Ljubav prema Macu vrlo je moćna, a neki i odabiru posao na temelju njih. Istraživanje koje je naručila tvrtka Jamf, zadužena za upravljanje rješenjima za Appleove mobilne uređaje, a koje je provela tvrtka Vanson Bourne to i potvrđuje. Čak dvije trećine američkih studenata (a možemo pretpostaviti da rezultati u Hrvatskoj ne bi bilo znatno drugačiji) prije će prihvatiti poslovnu ponudu tvrtke koja im dopušta odabir računala za rad. Da imaju tu opciju, 71% ispitanika odabralo bi Mac računalo.

„Provela sam godinu dana u jednoj tvrtki radeći na Linuxu. Nikada više. Ne želim naučiti programirati kako bih mogla ispisati jedan dokument. Samo želim otvoriti svoj prekrasni MacBook Air i početi raditi, bez muke i beskonačnog čekanja da se preuzmu ažuriranja, kao kod Windowsa,“ objašnjava Linda, koja trenutno radi u marketingu na svom dvije godine starom Air uređaju.

A koja računala studenti upotrebljavaju? Njih 40% Mac, a 60% PC. Ali 51% korisnika PC-ja radije bi imala Mac da si ga mogu priuštiti.

Što tvrtke mogu naučiti iz ovoga?

Poslodavci traže vrhunske talente na kompetitivnom tržištu rada. Ako žele privući, zadržati i osnažiti svoje radnike te osigurati da će dati svoj maksimum, nužno je da im pruže alate koje znaju i vole, objašnjava Dean Hager, čelnik Jamfa. Nova generacija radnika želi tehnologiju koja će raditi bez problema i omogućiti im da se usredotoče na svoj posao. Oni vide Mac kao modernije, intuitivnije i pouzdanije rješenje, i voljeli bi ga nastaviti upotrebljavati dok razvijaju svoju karijeru.

Je li to previše? Je li tzv. generacija Z povlaštena? Mislimo da nije. Oni samo razumiju da je računalo najvažniji alat za rad, a Mac je najbolji izbor u pogledu korisničkog iskustva i produktivnosti. Također, popularnost iPhonea i savršeno funkcioniranje Appleovog ekosustava vjerojatno su igraju važnu ulogu.

Izvor: 9to5mac

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!