imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Mac kao radno računalo najviše privlači studente


Ne trebamo vam navoditi sve prednosti Maca kao radnog računala. Ekosustav, snaga, dizajn i nevjerojatno korisničko iskustvo čine Appleova računala najboljim alatom za rad – a da ni ne spominjemo njihov statusni simbol. Samo prošećite kafićima i vidjet ćete da većina profesionalca tipka na Macovima.

Ljubav prema Macu vrlo je moćna, a neki i odabiru posao na temelju njih. Istraživanje koje je naručila tvrtka Jamf, zadužena za upravljanje rješenjima za Appleove mobilne uređaje, a koje je provela tvrtka Vanson Bourne to i potvrđuje. Čak dvije trećine američkih studenata (a možemo pretpostaviti da rezultati u Hrvatskoj ne bi bilo znatno drugačiji) prije će prihvatiti poslovnu ponudu tvrtke koja im dopušta odabir računala za rad. Da imaju tu opciju, 71% ispitanika odabralo bi Mac računalo.

„Provela sam godinu dana u jednoj tvrtki radeći na Linuxu. Nikada više. Ne želim naučiti programirati kako bih mogla ispisati jedan dokument. Samo želim otvoriti svoj prekrasni MacBook Air i početi raditi, bez muke i beskonačnog čekanja da se preuzmu ažuriranja, kao kod Windowsa,“ objašnjava Linda, koja trenutno radi u marketingu na svom dvije godine starom Air uređaju.

A koja računala studenti upotrebljavaju? Njih 40% Mac, a 60% PC. Ali 51% korisnika PC-ja radije bi imala Mac da si ga mogu priuštiti.

Što tvrtke mogu naučiti iz ovoga?

Poslodavci traže vrhunske talente na kompetitivnom tržištu rada. Ako žele privući, zadržati i osnažiti svoje radnike te osigurati da će dati svoj maksimum, nužno je da im pruže alate koje znaju i vole, objašnjava Dean Hager, čelnik Jamfa. Nova generacija radnika želi tehnologiju koja će raditi bez problema i omogućiti im da se usredotoče na svoj posao. Oni vide Mac kao modernije, intuitivnije i pouzdanije rješenje, i voljeli bi ga nastaviti upotrebljavati dok razvijaju svoju karijeru.

Je li to previše? Je li tzv. generacija Z povlaštena? Mislimo da nije. Oni samo razumiju da je računalo najvažniji alat za rad, a Mac je najbolji izbor u pogledu korisničkog iskustva i produktivnosti. Također, popularnost iPhonea i savršeno funkcioniranje Appleovog ekosustava vjerojatno su igraju važnu ulogu.

Izvor: 9to5mac

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!