imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

LG zaista želi proizvoditi zaslone za iPhone


Toliko to žele da neki izvori iz industrije tvrde kako je LG spreman uložiti čak 3.5 milijardi dolara u ovaj projekt. Ako vam to izgleda kao preveliko ulaganje u stvarno neizvjestan posao, onda ste vjerojatno u pravu, iako LG ima plan B.

Svi znamo kako se svaki novi iPhone dobro prodaje. Zaista dobro, zapravo. Prema tome, Apple mora proizvesti mnoštvo uređaja kako bi mogli zadovoljiti sve potrebe korisnika. Proizvodnja zahtjeva mnogo dijelova koje mogu ugraditi u telefone, a tvrtka iz Cupertina ne može stvoriti sve te dijelove sama kao kada su primjerice to učinili sa svojim procesorima.

01_lg_really_wants_to_manufacture_iphone_displays

Ovdje vanjski dobavljači dolaze u igru, i znamo kako je Apple ponekad nezadovoljan tim dobavljačima. To je posve razumljivo: puno toga ovisi o dobavljaču. Ako ta tvrtka ne može proizvesti dovoljno dijelova ili dostavi narudžbu loše kvalitete, Apple će se morati nositi s najvećim djelom kritike. Ta je ovisnost posebno napeta kada nema alternativnog izvora za jedan dio, pa je tvrtka prisiljena naručivati od tog jednog dobavljača.

Ista takva situacija se događa s OLED zaslonima koje ćemo najvjerojatnije vidjeti u iPhoneu 8. Samo je Samsung u mogućnosti proizvesti taj iznos u vrsti kvalitete koja je potrebna Appleu. To je prilično neugodna situacija za tvrtku, i to ne samo zato što primaju svoje dijelove od svog najvećeg suparnika.

02_lg_really_wants_to_manufacture_iphone_displays

Samo razmislite o tome: ako Samsung ne može održati korak s proizvodnjom, Apple će se morati pomiriti s činjenicom da će i cjelokupna proizvodnja iPhonea 8 morati biti odgođena. Mogućnost toga se također pojavila puno puta u nedavnoj prošlosti. Zato bi Apple vjerojatno bio najsretniji kada bi imali više od jednog izvora za ove dijelove, jer ako bi imali bilo kakvih problema s proizvodnjom, mogli bi se osloniti na više tvrtki koje će im pomoći s rješavanjem problema. Da i ne spominjemo kako bi Apple također mogao postaviti konkurentsku cijenu.

S druge strane, imamo interese dobavljača. Poslovni partner Appleove veličine, koji zahtjeva stotine milijuna dijelova, je očigledno nevjerojatan za opće poslovanje tvrtke. Ovo je ‘win-win’ situacija: zasigurno će biti potražnje s Appleove strane zbog gore navedenih razloga, a LG-u bi dobro došle milijarde dolara koje bi dobili dok opskrbljuju tu ogromnu potražnju.

03_lg_really_wants_to_manufacture_iphone_displays

Ako je sve to točno, LG je toliko ozbiljan o ovoj ideji da planiraju uložiti više od 3 i pol milijarde dolara u ovaj posao. Isto tako imaju planove u slučaju da Apple iz nekog razloga nije zainteresiran za njihovu ponudu. Ono čemu se LG nada jest to da će se nadolazeće kineske tvrtke, koje postaju sve popularnije, također prebaciti na OLED prije ili kasnije. Ako se to dogodi, LG će rado ispuniti i njihove zahtjeve. Pametno!

Izvor: 9to5mac

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.