imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Leća prednje kamere iPhonea može biti skrivena


Realno, u eri selfija, prednja kamera ipak nije opcionalna komponenta.

Kao što smo već detaljno objasnili, iPhonei dobivaju manje i veće komponente iz raznih dijelova svijeta. SAD, Kina, Japan, Južna Koreja, Italija, Francuska, Austrija i Singapur samo su neka od mjesta s kojih dolaze dijelovi za Appleove uređaje.

Jedan od tih proizvođača je i tvrtka Largan Precision, koja je zadužena ze leću prednje kamere. Zašto je to sada važno? Pa, prema informacijama kineskih analitičara, ta će tvrtka do 2020. godine proizvoditi posebne leće s crnim premazom koje će u potpunosti nestati s prednje strane uređaja.

Dakle, postoji realna šansa da će budući iPhonei imati skrivenu prednju leću, što će sigurno oduševiti Jonyja Ivea. Svi znamo da Appleov glavni dizajner sanja o savršenom obliku iPhonea, koji bi izgledao samo kao list stakla. Sada kada je debljina okvira maksimalno smanjena, uklanjanje leće prednje kamere sljedeći je korak prema ostvarenju njegove vizije.

Inače, govorimo o ovoj točkici.

Uglavnom, zanimljivo je da je za dizajniranje iPhonea potrebno misliti i na takve sitne stvari. Osobno nikada nisam smatrao tu jedva primjetnu leću problematičnom, ali sada kada vidim da postoji mogućnost njezinog uklanjanja, veselim se vidjeti hoće li se to ostvariti.

A sve to zahvaljujući radišnoj ekipi koja negdje u svijetu radi osam sati dnevno kako bi izradila leću mikro veličine i s crnim premazom namijenjenu pametnim telefonima…

Izvor: MacRumors

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!