imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Kuo: svi novi iPhone uređaji imat će bežično punjenje

Kuo: svi novi iPhone uređaji imat će bežično punjenje


Dolazak nove magične mogućnosti postaje sigurniji svakog dana. To će vjerojatno stvoriti mnogo problema u proizvodnji i porastu cijene proizvodnje, ali barem će biti sigurno od grešaka kao s Note 7 modelom.

Polako, ali sigurno sve više i više informacija izlazi za nove iPhone uređaje, pa se trenutno više veselimo rujnu nego ljetu. Podsjetit ćemo sve one koji su već zaboravili što možemo očekivati. Najvjerojatniji slučaj je da ćemo dobiti tri nova iPhone modela ovog rujna. Dva će slijediti uobičajen ciklus nadogradnji, znači poboljšani iPhone 7 i 7 Plus. Treći telefon bit će zaista velika stvar, iPhone 8/Pro/X ili koje god službeno ime bude. To je model s OLED zaslonom preko cijele prednje strane, s mnogim senzorima ispod staklenog kućišta.

Kuo: svi novi iPhone uređaji imat će bežično punjenje

Sve ovo smo već čuli, ali smo se bojali na koji način će funkcije biti podijeljene. Pisali smo kako bi mogao biti slučaj da će Plus modeli imati sve više dodatnih mogućnosti, te zašto to nije dobro za korisnike. Ako su glasine koje su se pojavljivale istinite, onda je opasnost da najbolji model bude osjetno bolji od drugih koje će Apple predstaviti još veća. Na sreću, naš prijatelj Ming Chi Kuo kaže kako se ne bismo trebali uopće brinuti.

Analitičar kaže kako će sva tri nova modela imati jednu od najznačajnijih novih funkcija, bežično punjenje. Ovo su sjajne vijesti, jer se do sada činilo kako će samo najbolji model dobiti ovu funkciju. Ali, Kuo kaže kako je Apple morao napraviti nekoliko trikova, kako ne bi došlo do problema kakve je Samsung imao.

Dijelovi koji se koriste za bežično punjenje stvaraju više topline tijekom punjenja nego kod normalnog punjenja. Osim činjenice da to nije dobro za bateriju, može oštetiti i 3D Touch. Rješenje za ovaj problem je laminacija tankog sloja grafita, koji sjajno provodi i raspršuje toplinu, te na taj način štiti senzor od topline. Još jedan razlog zašto je to bitan dio je zbog staklenog kućišta. Aluminij je puno bolji materijal po tom pitanju.

Kuo: svi novi iPhone uređaji imat će bežično punjenje

Ali, ovo rješenje eliminira sve probleme. Kuo je dodao kako ovim rješenjem u teoriji korisnici neće ni osjetiti dodatnu toplinu. Ove promjene vjerojatno će povećati troškove proizvodnje. Kuo smatra kako će proizvodnja novih 3D Touch senzora poskupiti za 30-50% zbog ovog procesa. Pitanje je koliko će ovog dodatnog troška Apple prebaciti na korisnike…

Nadalje, htjeli bismo odmah prekinuti tvrdnje kako bi novi iPhone uređaji mogli biti značajno skuplji. Obični modeli će vjerojatno imati uobičajene cijene, a OLED uređaj će vjerojatno biti skuplji kao najbolji model, bez obzira na senzor. Osim toga, pričamo o povećanju cijene proizvodnje za 5 dolara, što ne bi trebalo povećati cijene za korisnike.

Kuo: svi novi iPhone uređaji imat će bežično punjenje

Napokon glasine vezane uz iPhone 8 počinju izgledati vjerodostojno. Kuovo proročanstvo savršeno se slaže s vijesti da produkcija novog iPhonea kreće ranije ove godine. Ako trebaju ugraditi grafitne slojeve i slično u telefon, trebat će im dodatno vrijeme za testiranje kako bi izbjegli greške u proizvodnji.

Izvori: 9to5mac i Macrumors

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.