imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Kuo raščistio vijesti o trećoj seriji Apple Watcha


Prije malo više od tjedan dana prvi smo put pisali o najuvjerljivijim vijestima o Apple Watchu Series 3 do sada. Tada je Mark Gurman detaljno opisao novi dizajn te LTE sposobnosti, no sada se Kuo pridružio zabavi te ispravio neke od Gurmanovih navoda.

Krenimo s dobrim vijestima. Prema Kuovim informacijama, nećemo još dugo čekati treći Apple Watch. KGI-jev analitičar kaže da će sljedeća generacija pametnih satova biti predstavljena paralelno s tri nova iPhonea u rujnu. To nam do sada nije bilo lako utvrditi jer datumi vezani uz lansiranje novih Apple Watcheva nisu predvidljivi kao u slučaju iPhonea.

Prvu je generaciju Apple predstavio u rujnu 2014. godine. Potom smo trebali čekati dvije godine na premijeru druge generacije (te nadogradnju prve serije). Očigledno je da Apple ne vidi potrebu da svake godine predstavi novu generaciju (barem je tako bilo do sada). Shodno tome, nema pravila na temelju kojega možemo sa sigurnošću reći da će treća generacija biti predstavljena ovoga rujna, bez obzira na sve. Povod za svako novo lansiranje možda je dosezanje dogovorene točke razvoja, odnosno unaprjeđenja.

Čini se da smo sada došli do te točke. Ming-Chi Kuo slaže se s Gurmanom da će LTE biti najbolja nova značajka ove serije, a radi se o velikom skoku unaprijed, pa je i predstavljanje nove generacije time opravdano. Kuo je potvrdio i da će LTE sigurno biti „dodatna“ funkcija, odnosno neće sve verzije imati taj čip. U tom se pogledu informacije oba izvora poklapaju.

Sada dolazimo do loših vijesti. Naime, razlika u predviđanjima Kuoa i Gurmana jest u tome da novinar Daring Fireballa vjeruje kako možemo očekivati značajnu promjenu u dizajnu, dok se Kuo ne slaže s time. To je zbilja šteta jer je velik broj ljudi istaknuo kako bi voljeli da je Watch malo tanji, ili barem da postoji verzija kružnog oblika.

Evo o čemu je Kuo još pričao investitorima u svezi Apple Watcha Series 3, uz informacije koje smo već spomenuli:
svima nam poznate veličine od 38 i 42 mm i dalje će se zadržati;

  • predviđa da će Apple prodati oko osam do devet milijuna uređaja u drugoj polovici 2017.;
  • 35-40% otpast će na model s LTE-om;
  • ako želi ostvariti pravu revoluciju, evo što Apple mora predstaviti u budućnosti: 1) drastično promijenjen dizajn, 2) veći broj zdravstvenih funkcija s odobrenjem FDA-e, 3) podršku za 5G.

Appleu dobro ide s čak dvije od te tri točke. Za početak, FDA je olabavila propise, pa će tvrtka lakše predstavljati nove zdravstvene funkcije. Kao drugo, nedavno su dobili zeleno svjetlo za testiranje 5G mreža. Novi dizajn ovisi o Jonyju Iveu, a mi se samo možemo nadati da je i dalje ljubitelj stanjivanja uređaja…

Izvor: Macrumors

iPhone RED

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!