imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Kuo: Ovogodišnji iPhone mogao bi biti i bežično postolje za punjenje


Nadolazeći bi iPhonei mogli imati pozadinu od zamućenog stakla, posebnu navigacijsku tehnologiju, veću bateriju i mogućnost da druge uređaje pune bežičnim putem. A tu su još i novi iPadi, AirPower i AirPods…

Ming-Chi Kuo ovo nam je jutro priredio zbilja bombastičnu vijest. U jednom je članku najavio koje sve uređaje možemo očekivati ove godine. Tu je mnogo iznenađenja, poput AirPodsa za punjenje iPhonea te 6K zaslona.

Prvo smo se posvetili Mac proizvodima, pa sada prijeđimo na iOS uređaje…

Za početak, ovogodišnja selekcija iPhonea. Do sada smo znali da se dizajn neće drastično mijenjati, ali da bi hardver mogao biti unaprijeđen. Ukratko, očekivali smo sitna poboljšanja. Onda smo čuli Kuove vijesti i sada jedva čekamo rujan…

Kuo je potvrdio da neće biti većih promjena u dizajnu, dakle tri bi veličine (5,8”, 6,1” i 6,5”) mogle ostati iste. Ali uređaji bi mogli imati učinkovitiji Face ID te veću bateriju.

Prema Kuovim navodima, stražnja strana uređaja od sada bi mogla biti prekrivena zamućenim staklom umjesto uobičajenim prizornim. Vjerojatno se radi o dizajnerskoj promjeni, sumnjamo da će takva pozadina biti izdržljivija od postojeće. Također, oni koji su se nadali USB-C konektoru mogli bi se razočarati. Kuo tvrdi da bi sva tri uređaja mogla zadržati dobar stari Lightning ulaz. Spomenuta je i kamera s tri leće, pa sve više vjerujemo da bi se to predviđanje moglo ostvariti. Samo što ne znamo koji će uređaj dobiti taj novitet – možda najveći.

A sada stižemo do uzbudljivijeg dijela. Za početak, možda stiže takozvana Ultra-Wide Band (iznimno širokopojasna) antena koja bi mogla unaprijediti navigaciju i pozicioniranje u zatvorenim prostorima. Druga stvar je bilateralno bežično punjenje. Drugim riječima, iPhonei bi se mogli puniti bežičnim putem, ali bi i oni sami mogli puniti druge uređaje. Primjerice, u slučaju potrebe, mogli biste napuniti AirPods ili Apple Watch putem svog iPhonea.

Što se tiče ostalih uređaja, Kuo je samo potvrdio ono što već znamo. Dakle, mogli bismo očekivati iPad mini te dva nova iPada na osnovnoj razini. I iPod bi mogao biti nadograđen. A AirPower i AirPods s opcijom bežičnog punjenja mogli bi doći još u prvoj polovici ove godine.

Čini se da će 2019. biti uzbudljiva!

Izvor: MacRumors 1, MacRumors 2, MacRumors 3

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!