imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Kuo: očekujemo slabiju prodaju Galaxy S8 zbog novog iPhone uređaja

Kuo: očekujemo slabiju prodaju Galaxy S8 zbog novog iPhonea


Poznati analitičar iz tvrtke KGI prikupio je sve informacije vezane uz Samsung ove godine: očekuje se manja prodaja Galaxy S8 modela u odnosu na Galaxy S7.

Ming-Chi Kuo se ne šali s vijestima o iPhone uređajima, a riječ je o jednom od najpouzdanijih analitičara najpoznatije tvrtke za analizu tržišta. Kuo većinu vremena ima točne informacije prije izlaska iPhonea, te većinu puta gledamo kako njegova predviđanja postaju stvarnost. Zato mislimo kako je vrlo bitno poslušati ono što tvrdi. Također, stvarno se nadamo kako Kuo nije pretjerao sa svojim predviđanjima, te kako ćemo dobiti sve značajke koje je spomenuo na idućem iPhoneu.

Kuo: očekujemo slabiju prodaju Galaxy S8 zbog novog iPhone uređaja

Ali, postoje mnogi bolji izvori od glasina, pogotovo što se tiče prodaje nekih proizvoda. KGI smatra kako je Samsung prodao više Galaxy S7 modela zbog toga što je ovaj uređaj postao najbolji u ponudi nakon incidenta s Note 7 baterijom. Prodano je oko 52 milijuna uređaja; očekuju se malo skromnije brojke od nasljednika, unatoč činjenici da slijedeći Samsung uređaj izgleda sjajno.

Kuo govori kako bi novi iPhone trebao značajno povećati Appleovu prodaju, ako zbog ničeg, samo zbog OLED zaslona. Vijesti govore kako bi Galaxy S8 trebao ponuditi manje u odnosu na S7, nego što bi novi iPhone trebao ponuditi u odnosu na iPhone 7.

Predviđamo kako će Samsung prodati oko 40-45 milijuna primjeraka Galaxy S8 uređaja u 2017. godini, što je manje od Galaxy S7 u 2016. godini (oko 52 milijuna primjeraka), a razlozi za to su:
1) razlika od mjesec dana više za prodaju
2) Galaxy S7 bio je glavni model u četvrtom kvartalu 2016. godine, nakon što je Galaxy Note 7 povućen iz prodaje zbog problema s baterijom, pa je prodaja S7 modela povećana
3) Galaxy S8 nema nekih posebnih značajki kojima bi privukao korisnike (osim zaslona preko cijele prednje strane), dok bi novi OLED iPhone trebao privući mnoge korisnike svojim značajkama.

Kuo: očekujemo slabiju prodaju Galaxy S8 zbog novog iPhone uređaja

KGI nije uvijek u pravu, a Samsung je u zadnje vrijeme u malo kaotičnoj situaciji, što znači kako niti analitičari ne znaju što bi točno očekivali. Dogodilo se mnogo stvari koje bi mogle poljuljati povjerenje korisnika i ulagača: Note 7 problemi, zapaljenje tvornice, kao i korupcijski skandal u kojem se našao CEO tvrtke nakon tih događaja.

Vrlo smo suzdržani što se tiče Galaxy S8 modela, jer vjerujemo kako će lanac proizvodnje biti ograničen. Umjesto toga, usredotočit ćemo se na prodaju i proizvodnju Appleovih OLED modela.

Kuo: očekujemo slabiju prodaju Galaxy S8 zbog novog iPhone uređaja

Dok za idući iPhone trebamo čekati još barem pola godine, Galaxy S8 bit će predstavljen 29. ožujka u New Yorku. Predstavljanje je trebalo biti na Mobile World Congressu u Barceloni, ali bilo je nekih problema s provjerom kvalitete, pa je Samsung odlučio odgoditi predstavljanje, kako bi spriječili još jednu neugodnu situaciju.

Izvor: 9to5mac

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.