imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Kuo: Očekuje se dolazak Apple Siri zvučnika


Poznati KGI analitičar Ming-Chi Kuo misli kako će Apple navući rukavice protiv Amazonovog Echoa, te da će tvrtka predstaviti Siri zvučnik na WWDC-u, koji će fizičkim oblikom biti vrlo sličan Echo zvučniku.

Suparništvo između osobnih asistenata se zagrijava, i unatoč tome što je Apple prva tvrtka koja je umjetnu inteligenciju učinila dostupnom za širu publiku, natjecanje na Siri je raslo tijekom godina. Najzanimljiviji od svih je Amazon Echo i osobna asistentica koja živi unutar njega, Alexa. Amazon je mislio kako bi asistent koji postoji u fizičkom obliku, a ne samo u virtualnom, bio simpatičniji i praktičniji. Čini se kako su bili u pravu: Alexa služi sve više i više obitelji u brojnim kućanstvima, uglavnom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Situacija pri ruci je jasna: Apple bi trebao stvoriti nešto slično, pogotovo sada kada HomeKit uređaji postaju sve popularniji; središnji kontrolni uređaj koji razumije što govorimo bi mogao imati mjesto u ovom ekosustavu: sada zna pročitati rezultate kriketa na glas, i može upaliti svjetiljku u dnevnoj sobi, ali nije razumno postaviti ga u središte sobe s njegovim trenutnim oblikom i znanjem.

01_kuo_apple_siri_speaker_on_the_horizonDva velika suparnika: Amazon Echo na lijevoj strani, Google Home na desnoj.

Nadamo se, i osjećamo se opravdano u nagađanju da Apple nije bio besposlen ispod površine, te da su radili na tome da učine Siri pametnijom. Vrlo lako bi se moglo dogoditi da Apple predstavi puno pametniju osobnu asistenticu na ovogodišnjem WWDC-u. Ako to postane istinito, doći će vrijeme kada će nas Siri, koja će živjeti u stilskom Apple tijelu uz naše obitelji i kućne ljubimce, pozdravljati kada se vratimo kući s posla. KGI analitičar Ming-Chi Kuo se također slaže s time: on misli kako bi Siri zvučnik mogao biti predstavljen uz uobičajena ažuriranja za operacijski sustav ovog lipnja. On je mišljenja kako su šanse da se ovo dogodi veće od 50%.

Štoviše, tajvanski analitičar pretpostavlja da zna cijele konkretne specifikacije. Ako je sve točno, imat će izvrstan zvuk, sa 7 visokotonaca i jednim subwooferom u kućištu. Što se tiče SoC, uređaj bi mogao dobiti iPhone 6 ili 6s čipove, i očito će biti kompatibilan s AirPlayem. Ne bi trebalo biti iznenađenje ni to kako Apple cilja na stvaranje kvalitetnijeg uređaja u usporedbi s Echom, što znači da će i cijena također biti veća. Ipak je riječ o Apple uređaju.

Drugi informator, Sonny Dickson, je objavio ovu fotografiju ranije ove godine. On također pretpostavlja kako će dizajn najvjerojatnije nalikovati Mac Pro košu za smeće. Kuove trenutne informacije to ne potvrđuju. Novosti o tome tko bi mogao proizvoditi proizvod su slabe: analitičar misli kako bi sretna tvrtka mogla biti Inventec koji je također proizvodio AirPods za tvrtku iz Cupertina. Kuo procjenjuje kako će u prvoj godini biti dostavljeno 10 milijuna uređaja. To bi također bilo dobro za Apple, jer čini se kako će do 2018 biti prodano više Echo zvućnika nego iPada – Apple treba nekako vratiti tržišnu dominaciju.

Kao što smo rekli ranije, Kuo nije siguran kada će proizvod biti predstavljen. Moguće je da neće pričati o stvarnom proizvodu na WWDC-u, međutim, developeri će dobiti SDK, tako da ako bi proizvod bio predstavljen u rujnu, sve bi moglo proći glatko do vremena kada bi korisnici dobili prve uređaje. Osobno, malo smo skeptični da ćemo vidjeti takav proizvod na WWDC-u, samo po prisjećanju na to kako se svi Appleovi projekti čine odgođenima ovih dana, ali iskreno se nadamo da nismo u pravu.

Izvor: 9to5mac

iPhone_SE_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.