imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Kuo: Nadolazeći iPad Pro će stići s USB-C


Pitanje je hoće li ga staviti na uređaj ili na punjač. Naša omiljena sveznalica i prorok za Apple se ne boji pružiti nam svježe vijesti dan prije izlaska novih iPhone uređaja…

Tema Appleovog prebacivanja s Lightninga na USB-C je uvijek bila na dnevnom redu, pogotovo nakon objavljivanja MacBook Pro uređaja iz 2016 s USB-C podrškom. Kraj takvih anegdota je uvijek ovakav:

Ne, Apple se neće prebaciti s Lightninga na USB-C u bliskoj budućnosti.

Iskreno, mi i dalje vjerujemo da će se to dogoditi, ali međunarodni mediji su opet u groznici. Ming-Chi Kuo se smatra jednim od najpouzdanijih izvora kada je riječ o Appleu, jer je u svom najnovijem izvješću rekao da će novi iPad Pro (znate, to je onaj nevjerojatan uređaj s tanjim okvirom i Face ID-om o kojemu toliko čuli u zadnje vrijeme) stići s USB-tipom C I/O.

Mnogi su tu izjavu shvatili na način da će tvrtka staviti USB-C, bez Lightninga, na uređaj i time unijeti predivnu, novu, ujedinjenu i standardiziranu budućnost u Appleovu liniju proizvoda. Mi vjerujemo – a zapravo, i mnogi drugi dijele naše mišljenje – da je Kuo govorio o tome da će Apple u paketu uključiti USB-C glavu punjača umjesto uobičajene USB-A. Puno vijesti o tome se proširilo ranije, a to bi zaista bila odlična inovacija.

Muha u masti je pak to, da će prema Kuou, novi iPhone uređaji stići s uobičajenim 5W adapterom, te da će spomenuto 18W čudo koje je prikladno za brzo punjenje dolaziti samo s novim iPadom Pro. To bi bila šteta.

Izvor: The Verge

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!