imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Kuo: iPhone XR neće biti tako tražen


Prema našem pouzdanom analitičaru, Apple će prodati 30 milijuna manje iPhonea XR od očekivanog. To je i argumentirao.

Ming-Chi Kuo, najbolji analitičar za sve o Appleu, još je ranije najavio da bi iPhone XR mogao biti zvijezda ovogodišnjeg izbora zahvaljujućispoju niže cijene i kvalitete hardvera i softvera. Međutim, u svojem posljednjem obraćanju ulagačima promijenio je mišljenje u svezi nekih detalja.

Naime, svoju originalnu procjenu ukupnog broja prodanih jedinica umanjio je za 30 milijuna. Drugim riječima, sada vjeruje da će se tijekom aktivnog životnog ciklusa tog uređaja (od četvrtog kvartala 2018. do trećeg kvartala 2019.) prodati 70 milijuna jedinica. Možda se pad sa 100 milijuna na 70 milijuna čini velikim, ali glavni povod tome jest činjenica da je prodaja iPhonea XS uspješnija od očekivanog.

Ipak, postoje tu i druge stvari:

  1. Negativni utjecaj na sigurnost kupaca zbog tržišnog rata, osobito na kineskom tržištu.
  2. Očekivanja korisnika da će povoljniji iPhone XR imati dvostruku kameru i dizajn s tanjim okvirima.
  3. Serija Huawei Mate 20 kao opasan konkurent.

Moramo dodati da bi se Kuova procjena prodaje iPhonea XR opet mogla promijeniti. Prvotnu je brojku prvo povisio nakon lansiranja uređaja, a sada je opet promijenio mišljenje. Na kraju krajeva, ipak se radi tek o procjeni.

Izvor: MacRumors

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!