imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Kuo: dominirat će jeftiniji 6,1-inčni model iPhonea


KGI-jev cijenjeni analitičar u svojem je posljednjem izvješću napisao kako očekuje da će ovogodišnji jeftiniji model iPhonea s jednostavnim LCD zaslonom doseći prodaju od stotinjak milijuna jedinica. Taj bi iPhone mogao zauzeti mjesto iPhone 8 i iPhonea 8 Plus.

Delfijski prorok iz sjene, tajanstveni analitičar KGI-ja i čuvar tajni, Ming-Chi Kuo i dalje tvrdi da ćemo ove godine dobiti tri nova modela iPhonea.

Dva vodeća uređaja trenutno su nam manje zanimljiva jer se najnovije izvješće ne bavi njima. Ali da vas podsjetimo, prema Kuovim navodima, lansirat će se uređaj uvelike sličan trenutnom iPhoneu X, s OLED zaslonom, Face ID-om i svim trikovima, veličine 5,8 inča, te „Plus“ model koji će imati sve jednake značajke, ali biti smješten u divovskom kućištu veličine 6,5 inča.

Treći model, protagonist današnjeg članka, također bi mogao biti uređaj dojmljive veličine sa zaslonom od 6,1 inča. Analitičar smatra da bi ovaj uređaj mogao zamijeniti iPhone 8 i iPhone 8 Plus. Moguće je da će imati većinu značajki kao trenutni X model – isti dizajn, Face ID i sl. – ali bez dvostruke kamere, 3D Toucha i OLED zaslona.

Iz toga proizlazi pretpostavka da će mu cijena biti prihvatljivija: prema Kuovim nagađanjima, početna cijena kretala bi se između 700 i 800 dolara, a upravo toliko koštaju iPhone 8 i iPhone 8 Plus. Ovim bi pristupom Apple mogao pokoriti čitavo tržište.

Lansiranje uređaja po nižoj cijeni moglo bi rezultirati prodajom od 105 do 115 milijuna jedinica, dok bi se po višoj cijeni prodalo „samo“ između 95 i 105 milijuna uređaja. Inače, to je oko 50% ukupne prodaje u 2018. godini. Prema Kuovim predviđanjima, ovaj bi se trend mogao nastaviti i u 2019., pa bi se u cjelokupnom životnom ciklusu ovog modela prodalo 200 milijuna uređaja.

Preostaje nam samo jedno pitanje: koncept ovog 6,1-inčnog modela pomalo je sulud jer bi tako NAJMANJI model u ovoj kategoriji proizvoda bio onaj od 5,8 inča. To nam se čini pomalo okrutnim. Vidjet ćemo…

Izvor: MacRumors

iPhone XR

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!