imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Kuo: Bit će velike potražnje za Apple Watchem


Volumen prodaje iPhonea Xs bi mogao biti manji od očekivanog, međutim bankovne račune tvrtke iz Cupertina bi mogao popuniti prihod od iPhonea Xs Max. Prema mišljenju poznatog proroka za Apple, iPhone XR će uskoro postati slavan.

Ming-Chi Kuo, analitičar koji može predvidjeti sve, odmah nakon predstavljanja zna koji volumen prodaje Apple može očekivati u skoroj budućnosti. Sve u svemu, mogu biti zadovoljni, no neće svi uređaji moći donijeti vrhunsku zaradu na stol.

Počnimo s pozitivnom stranom: kupci će voljeti Apple Watch 4. Kuo očekuje da će u nadolazećim mjesecima 2018. biti prodano 18 milijuna uređaja. Barem 50-55% ovog volumena bi mogao biti novi Series 4 model. On tvrdi da je to puno više od onoga čemu se Apple mogao nadati.

Razlozi bi mogli biti prilično jasni onima koji su vidjeli Keynote ili pročitali sažetak. Apple Watch Series 4 je izniman uređaj i daleko najuzbudljivija najava s prošlotjednog Keynotea s odličnim novim funkcijama, opakim dizajnom i nevjerojatno preciznim senzorima. Nije iznenađujuće da bi to moglo privući mnoge korisnike, uglavnom kada EKG funkcija bude dostupna u više zemalja.

U međuvremenu, iPhone Xs bi mogao imati nešto manje sreće. Kuo je izvijestio o nižoj količini prednarudžbi. Glavni razlog iza toga bi moglo biti to da su potencijalni kupci više zainteresirani za iPhone Xs Max ili iPhone XR. Dodavanje toga ovom novom flagship uređaju bi moglo dodati samo 10 do 15% isporuka u 2018. godini.

Srećom tu je iPhone Xs Max kako bi spasio dan. Gigantski uređaj s 6.5-inčnim zaslonom ima upravo onu potražnju kakvu je Apple želio, što bi moglo značiti 25-30% volumena prodaje u 2018. Da i ne spominjemo kako bi ova ogromna veličina mogla biti vrlo poželjna u zlatnoj boji s Dual SIM opcijom u Kini.

I na kraju, ali ne i najmanje važno, spomenuo je i iPhone XR. Iako bi se njegov početak mogao odgoditi (u odnosu na druga dva modela), ovo bi mogao biti pravi hit 2018. Što znači 50-60% udjela u ukupnoj prodaji. Za ove brojeve biste mogli okriviti Dual SIM podršku i vrlo povoljnu cijenu.

Izvor: MacRumors

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!