imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Kuo: 6.1” iPhone bi mogao biti ekstremno povoljan


Barem za one koji su navikli na cijenu iPhonea X, ali možemo reći da bi mnogi od nas bili zadovoljni s novom cijenom. Poznati Appleov prorok pogledao je u budućnost i prenio nam detalje o 6.1” iPhoneu.

Sažetak: gotovo se svi pouzdani izvori slažu oko toga da će ove jeseni biti lansirana tri nova modela iPhonea. Nasljednik iPhonea X u 5.8” veličini s OLED zaslonom, Face ID-em, zaslonom bez ruba i svim ostalim. Veći brat, “iPhone X Plus” veličine 6.5” s istim značajkama. I konačno, uređaj veličine 6.1” s LCD zaslonom, Face ID-em i zaslonom bez ruba po povoljnijoj cijeni.

Prva dva vjerojatno ne sadrže neka veća iznenađenja, mogli bi biti isti kao iPhone X sada, samo malo pametniji, snažniji i u slučaju “Plus” modela, nešto veći. Međutim, 6.1” model bi mogao biti veoma zanimljiv, on je tajnoviti uređaj ovaj put. Naš prijatelj, Ming-Chi Kuo, čak i sada radi na rješavanju ovog slučaja.

Prethodno je objavio nekoliko nagađanja i procjena u vezi s uređajem, ali sada donosi nešto više detalja u novoj bilješci investitora. Prema njegovim informacijama, početna cijena 6.1” iPhonea bi mogla biti oko 550 dolara. To je puno manje od početne cijene iPhonea 8 – 700 dolara i ne može se ni usporediti s cijenom iPhonea X – koja je 1 000 dolara. Bilo je to davno kada su iPhone uređaji imali takvu cijenu.

I to nije sve. Kuo je također dodao kako bi ova povoljnija verzija mogla imati i Dual SIM podršku.Mnogi korisnici su zahtijevali ovu funkciju, uglavnom u Kini, gdje je sasvim uobičajena pojava imati nekoliko telefonskih brojeva. Ova opcija bi mogla biti ključ za širenje na azijskom tržištu. S tehnološke strane, nekakva vrsta eSIM rješenja bi bila najelegantnija, ali Kuo tvrdi da će se Apple držati redovitog rješenja, koje bi trebalo izluditi Jonyja Ivea.

Gurman je također imao nekoliko misli o ovoj temi:

Apple nije donio konačnu odluku o uključivanju značajke i mogli bi pričekati E-SIM tehnologiju, koja će povezivati telefone s više mreža bez potrebe za uklonjivim čipom. Apple je želio ponuditi E-SIM tehnologiju, ali neki pružatelji usluga nisu oduševljeni tom idejom, a Appleu je potrebna njihova podrška. Dual SIM mogućnost bi pružala kompromis.

I posljednje, ali ne i najmanje važno, Kuo je procijenio količine prodaje. Izračunao je da bi između Q3 2018 i Q3 2019, broj prodanih uređaja mogao biti između 100 i 120 milijuna u godini.

Sviđa li vam se ideja bez-rubnog, 6.1” uređaja s početnom cijenom od 550 dolara?

Izvor: 9to5Mac

Zimska promocija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!