imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Krećite se između kartica u Safariju na iPhoneu i iPadu


Izgubili ste se među karticama u Safariju? Pokazat ćemo vam kako da se krećete među otvorenim karticama. Evo kratkog savjeta za početnike!

Kretanje između hrpe otvorenih stranica u Safariju nije tako jednostavno, ponajviše kada se naviknete na to da nije potrebno zatvarati nepotrebne kartice jer iOS jednostavno zaboravi stranicu ako nema dovoljno slobodnog prostora, te je ponovno učita kada je otvorite. To znači da i na iPhoneu i na Macu možete imati otvoreno 20 do 30 kartica u isto vrijeme.

Kao i na Macu, otvorene kartice prikazane su ispod trake adrese na iPadu te na većim i Plus modelima iPhonea kada su u položenom načinu rada. Ondje možete vidjeti sve kartice – ne samo trenutno korištene – ali ne stanu baš sve na zaslon. Međutim, lako se možete kretati među njima povlačenjem prsta u desno ili lijevo preko ekrana, a sve kartice bit će kronološki poredane na vrhu ekrana.

Ako ne vidite kartice u svom pregledniku, provjerite je li ova funkcija omogućena. Otvorite Postavke i omogućite tu opciju u izborniku Safari.

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!