imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Kreativna parodija Applea na hit Shape of You


Apple se sigurno neće hvaliti na sav glas ovom parodijom popularne pjesme Eda Sheerana „Shape of You“. Radi se o video uratku Roberta Hoyosa, koji je pun oštre, ali opravdane kritike te koji je napisan prvenstveno iz perspektive MacBookovih korisnika.

Sjećate li se posljednje parodije na AirPodse te genijalnog slogana koji se pojavio na kraju videa, Gotovo tragično (Practically Tragic)? Pa, pretpostavljamo da nećete baš pasti na pod od smijeha gledajući najnoviju parodiju Roberta Hoyosa – onaj video o AirPodsima toliko je urnebesan da je gotovo nenadmašiv – ali ova parodija na MacBook sasvim je solidan uradak. Osim što Hoyos prikazuje korisnika Maca u stanju opravdane frustracije, stvorio je i idealnu marketinšku priliku za svoju tvrtku Throwboy.

01_creative_apple_parody_from_the_shape_of_you

Tvrtka Throwboy prvenstveno se bavi kreiranjem i prodajom robe na temu Applea, poput jastuka u obliku emotikona te već čuvene, premda neopisivo ružne šilterice s natpisom „Make Apple Great Again“. Video je napravljen bez ikakvih neprijateljskih namjera, samo sa željom da prodaju što više šilterica. Uostalom, njegova je poruka na mjestu i radi se o iskrenoj te činjenično točnoj parodiji. Premda se u videu na smiješan način karikira Appleova oprezna poslovna politika, sumnjamo da su Macovi korisnici nedavno masovno počeli prelaziti na PC.

Što ćeš učiniti, Apple?
Jer i tržište za profesionalce treba malo pažnje
Tvoji su me novi proizvodi rastužili
Mislim da je Apple zaboravio na mene…

Sljedeći put kada trebam nešto novo
Bacit ću oko i na PC-je
Misli li itko kao ja?
Mislim da je Apple zaboravio na mene…

Ipak, moramo se složiti da izgleda kao da se Apple kreće puževim korakom. Već dugo nisu predstavili ništa novo, za što smo uvelike krivi mi, Appleovi fanovi, te naša, često nerealno velika očekivanja. S druge strane, Appleov suosnivač te trenutačni zaposlenik, Steve Wozniak, smatra da Apple i slične velike tvrtke ne žele riskirati, pa zato ne bismo trebali očekivati da će baš Apple napraviti sljedeći revolucionarni proizvod.

Pogledajte tvrtke poput Googlea, Facebooka, Applea i Microsofta, tvrtke koje su promijenile svijet – uključujući i Teslu. Uglavnom su ih pokrenuli mladi ljudi. Nisu izniknuli iz starih poslova.

Izvor: Cult of Mac

iPhone_X
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.