imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Učinkovito počnite novu godinu!

Aplikacije koje će vam pomoći ostvariti ciljeve

Koristite originalne Lightning to USB kabele! Ali zašto?


Kada dođe do kupovine novih dodataka, glasovi će vam stalno govoriti: zašto bi kupili originalne, skupe Appleove dodatke, kada možete dobiti (skoro) istu stvar za 10 centi na tamnoj strani Interneta? Ali oni su zaista isti? Razbijamo mitove kako bi vam naveli razloge zbog kojih bi trebali kupiti originalne proizvode.

Iako se bežična budućnost nalazi iza ugla, danas se i dalje držimo kablova. Kako bi iPhone radio na svakodnevnoj bazi, trebat će vam jedan osnovni kabel: Lightning to USB koji također služi kao punjač. Sve dok bežično punjenje ne postane dostupno (nadamo se kako će se to dogoditi s iPhoneom 8), svoje uređaje moramo održavati na životu uz pomoć žice. Appleovi punjači su krhka mala blaga. Može se dogoditi da ih pojedu činčile; možete ih zatvoriti s vratima svog automobila. Također, oni su majstori bijega i mogu nestati u sekundi. Ako vas je strah nositi jedan jedini kabel okolo, morate kupiti manju gomilu njih, jedan za kuću i još jedan za posao, itd. Bez obzira na sve, većinu vremena biste trebali imati još jedan kabel.

01_why_use_original_lightning_to_usb_cable

Izvorni Lightning to USB kabel od 1 metara košta otprilike 20 dolara (219 HRK). Budući da je ta cijena jednaka manjem bogatstvu, s lakoćom se možete prepustiti iskušenju i potražiti jeftinija rješenja u “thrift shopovima” na Internetu. Ali, trebali bi ostati jaki i oduprijeti se iskušenju, jer ušteda par dolara (kuna) bi lako mogla značiti kraj za puno skuplji uređaj – vaš iPhone. Pri korištenju lažnih i neprovjerenih Lightning kablova, možete očekivati sljedeće:

  • Vaš iOS uređaj se lako može oštetiti;
  • Kabel se može brzo oštetiti;
  • Priključci za punjenje mogu otpasti, zagrijati se, ili neće stati u vaš uređaj;
  • Vaš uređaj se neće sinkronizirati ili napuniti s njima.

Ništa od ovog ne zvuči sjajno, zar ne? Ali kako možete biti sigurni da je kabel koji ste kupili originalan? Srećom, Apple je tu da vam pomogne. Provjeravajući na ovoj stranici, uz pomoć ilustracija s lakoćom možete saznati koje su osnovne razlike između Appleovih kablova i onih lažnih. Na prvi pogled, mogu izgledati isto, pa biste trebali obratiti pažnju i na manje detalje.

02_why_use_original_lightning_to_usb_cable

Također, u slučaju kupovine rabljenog iPhonea, trebali biste provjeriti sve produžetke u kutiji. Poneki prodavači znaju staviti krivotvorene dodatke umjesto pravih. Ne dajte da vas zavaraju, provjerite sve. Trebali biste pobliže pogledati svaki predmet u kutiji, a ne samo telefon.
Ako želite nešto više od izvornog bijelog punjača, kupujte samo one proizvode na kojima se nalazi žig s “Made for iPhone” logom. Ti su kabeli odobreni od strane Applea i možete se osloniti na njih. Imajte na umu da USB-C-Lightning kablove proizvodi samo Apple. Nema USB-C-Lightning kablova s oznakom “Made for iPod/iPhone/iPad”.

Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.