imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Korisnici jedva čekaju novi Mac


Očigledno je da je potražnja za starijim modelima manja te da je njihova prodaja počela opadati. To bi mogao biti ključan čimbenik koji će potaknuti ekipu Tima Cooka da nadograde liniju Macova.

Već smo nebrojeno mnogo puta pisali da je proizvodna linija Macova nekako ostavljena po strani. Poput nezbrinutog djeteta.

S jedne strane, njihovi iOS uređaji predvodnici su na svjetskim tržištima te ostvaruju ogromne prihode tvrtki. Čak i dodaci poput Apple Watcha i AirPodsa postaju veliki igrači u svojim kategorijama.

S druge strane, tu su dobri stari Mac mini, iMac, itd. Samo su MacBook Pro modeli prolaziti redovite godišnje nadogradnje. Mi, pak, željno iščekujemo neke pomake na tom području, te se nadamo Keynotu krajem listopada, koji će biti posvećen isključivo računalima.

A vjerojatnost da nam se želja ispuni vrlo je velika – tu je mogućnost potvrdio i IDC (International Data Corporation). Za sve je krivo financijsko izvješće Q3, odnosno podaci o prodaji računala. Ukratko, Apple nije zadovoljan.

Naime, prodano je 67,4 milijuna jedinica, a to znači da je zabilježen pad prodaje od 0,9%, što je puno bolje od predviđenog pada od 3%. Glavni razlog ovih trendova mogao bi biti manjak procesora te veliki zahtjevi korisnika. Međutim, četiri vodeća proizvođača računala uspjela su ostvariti porast u odnosu na lani, što znači da je možda ipak stvar u Appleu.

U usporedbi s 5,4 milijuna Macova prodanih lani, Apple je u istom kvartalu ove godine prodao tek 4,67 milijuna uređaja, što je pad od 11,6%. Radi se o ogromnoj brojci, premda samo procijenjenoj. Konkretni podaci o prodaji objavit će se početkom studenog.

Ponašanje korisnika jasno pokazuje da postojeći izbor nije zadovoljavajuć, pa velik dio ljudi čeka lansiranje novih proizvoda. Ovakve bi informacije mogle potaknuti Tima Cooka da se pokrene. Appleov je čelnik već izjavio da stagnacija tržišta mobilnih uređaja nije nužno loša stvar. U tom bi se slučaju mogao više posvetiti stolnim uređajima, koji su nekoć čili samu jezgru tvrtke.

Stoga, Apple, molimo lansiranje novih proizvoda 26. listopada!

Izvor: 9to5mac

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!