imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Koncept aplikacije Music za iOS 12


Još nas nekoliko mjeseci dijeli od trenutka kada će Apple predstaviti svoje nove operativne sustave na ovogodišnjem WWDC-u, uključujući i iOS 12. Dok čekaju, entuzijastični razvojni programeri već rade na idejama za nadolazeći mobilni OS. Sada je došao red na aplikaciju Music, te je i ona doživjela transformaciju u Photoshopu.

Nakon što je aplikacija Music lansirana u trenutnom dizajnu, želuci malo konzervativnijih korisnika sigurno su se zgrčili. Boje, snažni fontovi, neobičan izgled i logična struktura u potpunosti su se razlikovali od drugih Appleovih programskih dizajna. Ovim korakom, Apple je preoblikovao stvari, učinio aplikaciju transparentnijom i svi smo se s vremenom naviknuli na to novo sučelje.

Međutim, malo uređivanja nikada nije naodmet. Naravno, za to bi se trebao pobrinuti sam Apple, ali vlasnici YouTube kanala Litaya objavili su dvije minute dug video u kojem demonstriraju svoju ideju.

Ne očekujte ništa revolucionarno: aplikacija više-manje jednako izgleda. Ono što je novo jesu funkcije koje su joj dodali, poput klizača za prilagodbu glasnoće (preuzetog iz Kontrolnog Centra iOS-a 11) koji se može prizvati putem 3D Toucha, ili sustav ocjenjivanja pjesama koji ne koristi zvjezdice, nego neka intuitivnija rješenja.

Naravno, tu je i nezaobilazni Dark Mode – Apple bi zbilja trebao razmisliti o uvođenju te funkcije jer je potražnja iznimno velika. Po mom skromnom mišljenju, mračniji dizajn mnogo je bolji i odlično funkcionira na iPhoneu X jer se usjek tako gotovo stapa s ekranom.

Autori ove ideje uključili su i neke stare značajke i elemente dizajna, poput dobrog starog Cover Flowa. Meni se slomilo srce kada je ta funkcija uklonjena s dolaskom iOS-a 8.4, još 2015. godine. Bila je stvarno praktična, a i odlično je izgledala te stvarala dojam kao da smo u starim glazbenim trgovinama i pregledavamo ploče.

Sviđa li vam se? Biste li zamijeniti trenutni izgled aplikacije Music ovom verzijom?

Izvor: 9to5mac

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!