imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kada bismo mogli očekivati lansiranje iOS-a 12 beta?

Provjerili smo tendencije posljednjih nekoliko godina.

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Koliku cijenu bi imao savršen Apple ekosustav?

Koliku cijenu bi imao savršen Apple ekosustav?


Svi smo vjerojatno u jednom trenutku sanjali o tome da osvojimo puno novaca kako bismo bili u mogućnosti potrošiti koliko god poželimo. Pokušali smo izračunati koliko novaca biste potrošili kada biste htjeli maksimalno Apple iskustvo. Odmah ćemo vam reći, riječ je o mnogo novca…

Nije lako kada volite tehnologiju. Vjerojatno su mnogi ljudi naišli na fenomen u kojem želite kupiti neki uređaj, a zatim nakon gledanja specifikacija i razmišljanja, uvijek zaključite kako vam je potreban najbolji proizvod. Nažalost, u većini slučajeva je riječ i o najskupljem proizvodu. Pogledajmo primjer koji bi vam mogao približiti ovakvo iskustvo, ako ga niste sami doživjeli.

Koliku cijenu bi imao savršen Apple ekosustav?

Zamislite da imate bradu, te želite kupiti alat kojim biste ju uređivali. Originalna ideja je da nećete taj alat koristiti puno, pa možete kupiti i jeftinije rješenje. Nakon toga, odlučite malo provjeriti što je sve u ponudi. Otvorite Google i pretražite ovu kategoriju uređaja. Nađete nešto što je prihvatljivo, a čak je i dobra cijena.

Čak možete naići na uređaj koji možete koristiti i za šišanje kose. Sjajno! Dvije stvari ste riješili jednim uređajem. Ali, iz znatiželje odlučite provjeriti što nude skuplji uređaji. Nešto viša cijena nije problem, a možda ćete dobiti bolju kvalitetu uređaja.

To se nastavlja satima, dok ne pronađete najbolji trimer na tržištu. Ima toliko luksuznih funkcija da se naježite, iako vam ne treba LCD zaslon na trimeru brade. Deset puta je skuplji od vašeg budžeta, ali ima titanijsko kućište, što vam je nužno. Na kraju više ne možete ni zamisliti da uređujete svoju bradu bilo kojim drugim uređajem.

Koliku cijenu bi imao savršen Apple ekosustav?

U dvije minute se uvjerite kako je ovaj skup proizvod nužan, te zašto vam je potreban odmah. Ali, ipak ne kupite ovaj proizvod, obično zbog vrlo efektne zabrane koju dobijete od svoje bolje polovice.

Jedina stvar koja vam preostaje je sanjanje o tome što bi bilo kada se ne biste morali brinuti o novcu. Nećemo se zaustaviti na tome! Opremimo svoju novu vilu s Appleovim proizvodima!

Koliku cijenu bi imao savršen Apple ekosustav?

Zanemarimo činjenicu da možda živite s nekim, nego ćemo razmišljati kao da kupujete samo za sebe. Prvi korak je telefon. Nema sumnje kako ćete kupiti iPhone 7 Plus sa dvije kamere. Naravno, uzet ćete uređaj bez SIM-kartice s najviše prostora. Ups, potrošili ste 9269 kuna. Ali, ako idete na neki festival, potreban vam je rezervni uređaj. Nema problema, uzmite iPhone SE 64 GB, cijena mu je samo 4099 kuna.

Ostanimo još malo na prijenosnim uređajima i uzmimo Apple Watch. Naravno, samo je jedan izbor, Apple Watch Edition Series 2 od 42 mm, kojemu je cijena 12079 kuna. Što će inače susjedi misliti? Ali, on vam nije baš za sport, pa vam je potreban još jedan Series 2 model sa sportskom narukvicom, za samo 5769 kuna.

Koliku cijenu bi imao savršen Apple ekosustav?

Zatim ćete htjeti neke iPad uređaje. Jedan za krevet kako biste čitali prije spavanja i jedan za kontrolu vašeg doma. 12.9” iPad Pro 256 GB Wi-Fi + Cellular model je sjajan uređaj koji ćete nositi sa sobom, za samo 10599 kuna. Potrebam vam je i Apple Pencil za 909 kuna, kao i Smart Keyboard za 1489 kuna. Za kućnu upotrebu vam je dovoljan iPad Air 2 128 GB Wi-Fi model, kojem je cijena oko 4579 kuna. Kad smo kod Wi-Fi mreže, potreban vam je AirPort Extreme, i 3TB Time Capsule, koji zajedno koštaju oko 5408 kuna.

Potrebno vam je snažno, ali prijenosno računalo. MacBook Pro 15” s Touch Barom je sjajno za tu svrhu, ali samo ako ga naručite s 512 GB SSD-om i 2.7 GHz Intel Core i7 procesorom s četiri jezgre. Cijena je malo porasla, ali tih 27000 kuna je ništa. Ako vam je računalo ipak preveliko da ga nosite na putovanja, jednostavnije je nositi MacBook. Ne isplati se štediti, pa ćete uzeti MacBook od 512 GB i 1.2 GHz procesorom, za 14899 kuna.

Koliku cijenu bi imao savršen Apple ekosustav?

Vjerojatno vam ni ne treba iMac pored ovih računala, ali lijepo će izgledati u vašem domu, a 27” 5K zaslon će vam uvijek dobro doći, a uz 2TB prostora i 3.3 GHz Core i5 procesor, cijena mu je samo nešto manja od 22 000 kuna. Potreban vam je i Magic Trackpad 2, koji je svega 1269 kuna. Nećete kupiti Mac Pro, jer se nadate kako će Apple uskoro predstaviti novi da možete taj model uzeti. Praktički štedite novac.

Taman ste na izlasku iz trgovine, ali ste shvatili da niste kupili AirPods slušalice (1509 kuna) ili Apple TV 64 GB (1879 kuna). Trebat će vam i televizor uz to. Nažalost, neće vam pomoći radnici u trgovini, ali sjetite se najboljeg TV uređaja na svijetu, LG OLED B6 modela. Trebat će vam model od 65”, jer je vaša kuća poprilično velika, pa ćete gledati televiziju s veće udaljenosti. Pozdravite se sa nešto manje od 25 tisuća kuna.

Koliku cijenu bi imao savršen Apple ekosustav?

Konačno ste gotovi. Na putu doma, svratite u Dior kako biste kupili nešto svojoj boljoj polovici, kako biste dosegnuli

150 tisuća kuna.

Ali, cijena svih Appleovih proizvoda oko 122 000 kuna, pa nije tako skupo… Ako vam je cijena preniska, možete preuzeti neke aplikacije, kako biste nadoknadili razliku…

Mac_10%_EDU

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!