imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Koliko vremena provedete koristeći aplikacije?


Naravno da vrlo lako možemo cijeli dan provesti s iPhoneom u ruci, ali koju aplikaciju najviše koristimo? To možete vrlo lako saznati pomoću sljedeće metode.

Pišući ovaj članak, istovremeno se osjećam posramljeno i zadovoljno. Posramljen sam jer koristim svoj mobitel četiri do pet sati dnevno, a do prije nekoliko godina najviše sam vremena visio na Facebooku i Messengeru. Ali samo malo!

Prosječan korisnik provede između dva i tri sata dnevno na mobitelu. To uključuje provjeravanje vremenske prognoze, dopisivanje, čitanje e-mailova i vijesti, općenito surfanje ili gledanje omiljenih kanala na YouTubeu. S obzirom na to da smo prije 10 do 15 godina jednako toliko vremena posvećivali drugim medijima – poput novina, televizije i radija – ovih dva do tri sada (ili više, kao u mom slučaju) posvećeno e-mailovima i surfanju i nije neka velika promjena.

Međutim, kako možete točno znati koliko vremena provedete koristeći svoj mobitel? Taj podatak lako ćete otkriti ako provjerite potrošnju baterije:

  1. Odite na Postavke.
  2. Pronađite izbornik Baterija.
  3. Pričekajte da se učita precizna dijagnostika baterije pa pritisnite na ikonu sata.

Na popisu ćete pronaći dvije vrste podataka: vrijeme provedeno na aktivne aplikacije, te na one koje se vrte u pozadini. Naravno, u ovom nam je slučaju važnije vidjeti koliko vremena trošimo na aktivne aplikacije, a ukupan zbroj dat će nam točno vrijeme provedeno na mobitelu.

Opaska: Zanimljivo je da je na YouTube potrošeno jako mnogo vremena, ali dok se vrti u pozadini. Ta aplikacija ne bi trebala biti aktivna dok je uređaj zaključan, pa ako imate ideju zašto se to događa, molimo vas da nam ostavite komentar.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!