imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Napokon je stigla prva javna beta verzija iOS-a 12

Hoćete li i vi isprobati beta verziju?

Koliko vremena provedete koristeći aplikacije?


Naravno da vrlo lako možemo cijeli dan provesti s iPhoneom u ruci, ali koju aplikaciju najviše koristimo? To možete vrlo lako saznati pomoću sljedeće metode.

Pišući ovaj članak, istovremeno se osjećam posramljeno i zadovoljno. Posramljen sam jer koristim svoj mobitel četiri do pet sati dnevno, a do prije nekoliko godina najviše sam vremena visio na Facebooku i Messengeru. Ali samo malo!

Prosječan korisnik provede između dva i tri sata dnevno na mobitelu. To uključuje provjeravanje vremenske prognoze, dopisivanje, čitanje e-mailova i vijesti, općenito surfanje ili gledanje omiljenih kanala na YouTubeu. S obzirom na to da smo prije 10 do 15 godina jednako toliko vremena posvećivali drugim medijima – poput novina, televizije i radija – ovih dva do tri sada (ili više, kao u mom slučaju) posvećeno e-mailovima i surfanju i nije neka velika promjena.

Međutim, kako možete točno znati koliko vremena provedete koristeći svoj mobitel? Taj podatak lako ćete otkriti ako provjerite potrošnju baterije:

  1. Odite na Postavke.
  2. Pronađite izbornik Baterija.
  3. Pričekajte da se učita precizna dijagnostika baterije pa pritisnite na ikonu sata.

Na popisu ćete pronaći dvije vrste podataka: vrijeme provedeno na aktivne aplikacije, te na one koje se vrte u pozadini. Naravno, u ovom nam je slučaju važnije vidjeti koliko vremena trošimo na aktivne aplikacije, a ukupan zbroj dat će nam točno vrijeme provedeno na mobitelu.

Opaska: Zanimljivo je da je na YouTube potrošeno jako mnogo vremena, ali dok se vrti u pozadini. Ta aplikacija ne bi trebala biti aktivna dok je uređaj zaključan, pa ako imate ideju zašto se to događa, molimo vas da nam ostavite komentar.

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!