imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Koliko godišnje potrošite na aplikacije?


Prosječan korisnik u SAD-u godišnje potroši oko 80 dolara na aplikacije. To je značajan rast u odnosu na prošlogodišnje brojke, a više je uzroka. Pogledajmo koji su to.

Prema najnovijem izvješću Sensor Towera, prosječan korisnik u SAD-u 2018. je godine potrošio 79 dolara na aplikacije,što je prilično velik iznos u eri aplikacija vrijednih 1 dolar. Točnije, to znači da je svaka osoba kupila 80 takvih aplikacija od 1 dolara, uključujući i 12-godišnje i 78-godišnje korisnike iPhonea, koji navodno kvare prosjek.

Bez odgovarajućeg konteksta mogli bismo misliti da je razlog za to sljedeći: stanovnici SAD-a toliko su dobrostojeći da mogu potrošiti oko 7 dolara mjesečno na aplikacije. U jednu ruku, to je točno. Međutim, iz Sensor Towera su istaknuli kako se radi o porastu od 36% u odnosu na rezultate iz 2017. godine, kada se prosječno trošilo 58 dolara godišnje. To je dovoljno velik porast da se posumnja na neke skrivene uzroke.

Primjerice, moguće je da je broj pretplatnika porastao. Kao što su otkrila ranija istraživanja, korisnici podcjenjuju svoje trošenje na aplikacije. Radije će plaćati mjesečnu svotu nego odjednom dati veći iznos. Zato ne iznenađuje što je Apple potaknuo svoje razvojne programere da počnu upotrebljavati sustav pretplate.

Također, kao što smo već pisali, pretplata je ostavila mjesta za dodatne trikove. Iako Apple naglašava kako se protivi takvim trikovima, oni bi mogli biti zaslužni za taj rast od 36%.

Istovremeno, dok Apple ne stavi etičke okvire na svoje pretplate – kao što to i inače rade – razvojni programeri trebaju iskoristiti ovu priliku jer mnogi od njih ulažu velik trud za relativno malen profit.

Izvor: TechCrunch

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!