imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Koji iPhone je najljepši?

Koji iPhone je najljepši?


Apple je izdao mnogo iPhone uređaja od 2007. godine, ali koji je najljepši od njih? iPhone 7 ili iPhone 4? Možda jedan od najranijih modela?

Ako vi i vaši prijatelji dijelite strast za Apple proizvode, možda ste se već našli u prilici da raspravljate koji iPhone najbolje izgleda. Svatko ima različito mišljenje o tome, pa tako i autor ovog članka. Odmah ćemo izraziti mišljenje: smatramo kako je najljepši iPhone prvi koji je ikada predstavljen. Pogledajmo zašto to mislimo.

iPhone 2G

Ili jednostavno iPhone, ali nekako je ostao dodatak 2G. Vjerojatno je svatko od nas imao ovaj uređaj, a smatramo kako je riječ o najljepšem iPhoneu ikada napravljenom. Aluminijska stražnja strana, kromirani Appleov logo, kromirani rub oko zaslona, ugodna debljina kućišta: od svih ovih značajki nam zaigra srce. Predivan iOS također je dio iskustva. Bilo je nevjerojatno držati ovaj uređaj u ruci 2007. godine, jer je iPhone tada bio daleko ispred konkurencije, kako dizajnom, tako i izradom. I danas možemo reći da je uređaj predivan, iako je definicija zaslona pomalo simpatična za današnje potrebe. Za nas je prvi iPhone apsolutni pobjednik.

Koji iPhone je najljepši?

iPhone 3G, 3Gs

Ovi modeli su također vrlo lijepi. S prednje strane su jednako lijepi kao prvi, ali su promijenili stražnju stranu iz aluminija u plastiku, pa uređaj nije izgledao tako dobro kao prvi. Također, plastika je pucala nakon nekog vremena blizu mjesta za punjenje. Kada bi aluminij bio na stražnjoj strani, 3G bi dobio prvo mjesto, ali ovako ga je pobijedio prvi iPhone.

Koji iPhone je najljepši?

iPhone 4, 4s

Mnogi smatraju kako su upravo ovi modeli najljepši, ali ne slažemo se s time. Nismo vjerovali da će Apple izdati ovakav model kada su procurile prve fotografije. Naravno, izgledao je bolje na službenim fotografijama, ali još uvijek je bilo problematičnih dijelova koji nam se nisu svidjeli. Najveći problem je što metalni rub iznad prednjeg i stražnjeg okvira. To vas može podsjetiti na sendvič, ali s metalom umjesto sa šunkom. Drugi problem ovog dizajna je prljavština. Nakon nekog vremena, između stakla i metala se skupljala prljavština, koju ste onda morali svakog mjeseca uklanjati čačkalicom.

Koji iPhone je najljepši?

iPhone 5, 5s, SE

iPhone 5 i 5s modeli bili su mnogo bolji od 4 ili 4s modela. Jedinstveno kućište, potpuno drugačija veličina zaslona. Puno bolje sve u svemu. Ali, stakleni dio na stražnjoj strani za antene je bio vrlo iritantan, jer je prekidao vrlo čist neprekidan dizajn, a spoj prednje i stražnje strane također nije pretjerano lijep. Okrugli gumbi za podešavanje glasnoće su također još uvijek prisutni, a na sreću nestali su dolaskom iPhone 6 modela.

Koji iPhone je najljepši?

iPhone 5c

5c je bio vrlo popularan uređaj, ali nije ni blizu najljepšeg iPhone uređaja. Plastično kućište jednostavno nije nimalo lijepo. A tek boje… Recimo samo kako smo sretni što smo prošli ovo izdanje iPhonea.

iPhone 6, 6s

Dobili smo predivno zaobljeno kućište i zaobljeni zaslon. Ali, antene su ostale, čak dvije godine za redom. Zbog toga, 6/6s serija jednostavno nije mogla pobijediti.

Koji iPhone je najljepši?

iPhone 7

Ovdje smo trenutno. Antene su jedva vidljive, ali iPhone 7 nije mogao pobijediti, jer je ljepše u ruci držati prvi iPhone, čak i 10 godina nakon izlaska. Jet Black iPhone 7 je predivan, ali je pretanak. Uređaji također nisu pretjerano udobni za korištenje, zbog velikog zaslona, pogotovo ako usporedite s prvim iPhoneom. Kada bi rubovi oko zaslona bili manji, a uređaj nešto deblji, onda bi imao šanse… iPhone 7 je izgubio borbu, pa sada preostaje samo iPhone 8, koji može srušiti originalni iPhone s trona.

Koji iPhone je najljepši?
iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.