00_here_is_the_first_iphone9_rumor_cover

Kao kap kiše u pustinji: evo prvih glasina o iPhoneu 9

#Vijesti
2017. 05. 24.

Svi ljetopisi to su nagovijestili: doći će moćan prorok čije će nam se moći činiti onkraj prirodnog i objašnjivog. Taj će prorok znati što Tim Cook želi i prije no što će sam Tim Cook to znati. Taj će prorok pretvoriti Ming-Chija Kuoa i Marka Gurmana u najobičnije prognostičare. Dan kada će taj nam se taj veliki prorok ukazati došao je uz odlične vijesti o iPhoneu 9.

Predviđati stvari o iPhoneu 8 postalo je zastarjelo sa završetkom mjeseca travnja godine 2017. Moramo biti ažurni i pratiti nove sadržaje. Uostalom, četiri mjeseca prije rujanskog lansiranja sve vijesti koje objave pouzdani izvori možemo smatrati točnima, pa je ta cijela tema izgubila svaku draž. I Bellov je prorok možda pomislio da je igranje na sigurno najbolje prepustiti amaterima, pa su objavili glasine o iPhoneu 9 i to punih 18 mjeseci prije njegovog očekivanog predstavljanja.

01_here_is_the_first_iphone9_rumor

Glasine? Nisu to glasine, to su ČINJENICE! Uostalom, koliko možeš pogriješiti kada je ostalo tako malo vremena do lansiranja? Godinu i pol dana zapravo je ništa, pogotovo u tehnološkom svijetu u kojem vrijeme teče brzinom pomicanja ledenjaka. U ovoj industriji gotovo i nema novosti. Stoga ovo sa sigurnošću možemo tvrditi za iPhone 9:

  • doći će u dvije veličine,
  • sa zaslonima od 5,28” i 6,46” (13,41 i 16,4 cm),
  • koji će biti izrađeni od OLED-ovih panela,
  • a koje će proizvesti Samsung.

U Bellu nisu došli do ovih zaključaka sami od sebe. Oni točno znaju da postoji (ili da će postojati – na ovoj razini vrijeme više nije linearno) tajni (!) dogovor između Samsunga i Applea o dostavi 180 milijuna OLED zaslona do 2018. godine. Ove nevjerojatno precizne dimenzije zaslona zaista su bile zapisane, pa te činjenice ne možemo osporiti.

Ove slike nastale su prije lansiranja iPhonea 5, ali mislimo da će iPhone 9 sigurno izgledati ovako.
Ove slike nastale su prije lansiranja iPhonea 5, ali mislimo da će iPhone 9 sigurno izgledati ovako.

Bell će možda dati dopuštenje Appleu da malo promijene dizajn ili funkcije zaslona, ali promjena same veličine ne dolazi u obzir.

Te brojke upisane su u kamenu.

Izvor: Macrumors i nepromjenjivi zakoni budućnosti te prostorno-vremenskog kontinuuma.

Komentiraj