imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Kamera novih iPhonea bolja je nego što možete zamisliti


Jedna od najatraktivnijih novih značajki iPhonea XS i XS Max napredan je sustav kamere. Krije i više toga no što vam se čini.

Svi koji su testirali novi iPhone XS i XS Max slažu se da su nove značajke tih uređaja vrlo dojmljive, osobito one vezane uz kameru. To nije slučajnost – prema tvrdnjama Johna Grubera, veličina senzora kamere povećala se za 32%:

Teško je povjerovati da se senzor povećao za 32%, osobito u spoju s malo dužom lećom, zato što to znači da je senzor udaljeniji od leće. Upravo zbog potrebe udaljavanja leće od senzora (ili filma) DSLR-ovi su toliko veliki u odnosu na sam uređaj. Ali iPhone XS identične je debljine kao i iPhone X, uključujući zadebljanje kamere.

Još jedna impresivna funkcija kamere iPhonea XS jest sposobnost prilagodbe slabijem osvjetljenju. Kada se radi o, primjerice, snimanju videa s 30 fps-a, imate mogućnost odabrati „Auto Low Light FPS“ opciju. Ona će omogućiti uređaju da se automatski prebaci na stopu osvježavanja od 24 fps-a čim senzor prepozna manjak svjetlosti za snimanje kvalitetnog videa. A sve to bez intervencije korisnika.

Vidite da se mnogo toga promijenilo u unutrašnjosti, pogotovo kada govorimo o kameri. Sposobnosti novih uređaja također su prošle provjeru profesionalaca.

Izvor: Cult of Mac

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!