imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kamera novih iPhonea bolja je nego što možete zamisliti


Jedna od najatraktivnijih novih značajki iPhonea XS i XS Max napredan je sustav kamere. Krije i više toga no što vam se čini.

Svi koji su testirali novi iPhone XS i XS Max slažu se da su nove značajke tih uređaja vrlo dojmljive, osobito one vezane uz kameru. To nije slučajnost – prema tvrdnjama Johna Grubera, veličina senzora kamere povećala se za 32%:

Teško je povjerovati da se senzor povećao za 32%, osobito u spoju s malo dužom lećom, zato što to znači da je senzor udaljeniji od leće. Upravo zbog potrebe udaljavanja leće od senzora (ili filma) DSLR-ovi su toliko veliki u odnosu na sam uređaj. Ali iPhone XS identične je debljine kao i iPhone X, uključujući zadebljanje kamere.

Još jedna impresivna funkcija kamere iPhonea XS jest sposobnost prilagodbe slabijem osvjetljenju. Kada se radi o, primjerice, snimanju videa s 30 fps-a, imate mogućnost odabrati „Auto Low Light FPS“ opciju. Ona će omogućiti uređaju da se automatski prebaci na stopu osvježavanja od 24 fps-a čim senzor prepozna manjak svjetlosti za snimanje kvalitetnog videa. A sve to bez intervencije korisnika.

Vidite da se mnogo toga promijenilo u unutrašnjosti, pogotovo kada govorimo o kameri. Sposobnosti novih uređaja također su prošle provjeru profesionalaca.

Izvor: Cult of Mac

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!