imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kada bismo mogli očekivati lansiranje iOS-a 12 beta?

Provjerili smo tendencije posljednjih nekoliko godina.

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Kako spriječiti slanje poruka u iMessageu?


Ne radi se o revolucionarnom triku, ali njegovo poznavanje može vas spasiti u nekim situacijama. Uostalom, tko se želi posvađati zbog loše sastavljene poruke ili pak poslati neku poruku na krivi broj? Ako budete dobro pazili, takvo što neće vam se nikada dogoditi. Oni kojima je internet spor u ovoj su situaciji u prednosti!

Na žalost, ovako stvari stoje: jednom kada poruka dođe do Appleovog servera, ništa se više ne može učiniti, zbog same tehničke osnove sustava. Zato trebate zaustaviti poruku prije no što se u potpunosti pošalje, te tako izbjeći neugodne situacije zbog loše sastavljene poruke ili krivo upotrebljenog izraza.

Zato postoji Control Center, koji se prvi put pojavio u iOS-u 7, pa ako imate neku stariju verziju operacijskog sustava, ova metoda neće vam biti od pomoći. Moramo dodati i kako je vrlo vjerojatno da ova metoda neće funkcionirati u današnjim okolnostima, kada se nekoliko kilobajta šalje za manje od sekunde putem novih LTE mreža. Ipak, zašto ne bismo barem pokušali?

01_how_to_stop_messages_from_being_sent

Dakle, nakon što pritisnete Send, otvorite Control Center što brže možete. Ovdje uključite avionski način rada pritiskom na odgovarajuću ikonu. Tada bi se trebala pojaviti poruka koja vas obavještava da vaš iPhone neće moći slati poruke u tom stanju. Mobitel automatski isključuje WiFi te prekida internetsku vezu.

Ovo je dobro za nas jer mobitel neće moći slati poruke na server, pa bi se pored poruke trebao pojaviti crveni uskličnik. Naravno, pod uvjetom da ste trik izveli na vrijeme. Ako obrišete poruku dok je u tom stanju, iPhone je neće pokušati ponovno poslati. Nakon što je obrišete, isključite avionski način rada i sve će biti kao da se ništa nije dogodilo.

02_how_to_stop_messages_from_being_sent

Međutim, ako više ne možete vidjeti problematičnu poruku, zakasnili ste i sve što vam preostaje jest suočiti se s posljedicama vlastitih riječi. Ako smatrate da ćete češće posezati za ovim trikom, isplati se naučiti automatski raditi odgovarajuće pokrete rukom kako biste sve što brže izveli. Jer upravo je brzina ovdje ključna. Nama je uspjelo u tri od deset pokušaja, ali i to je bolje nego ništa.

Izvor i slike: iDownloadBlog

iPad akcija 1999 kn

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!