imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Kako prodati vaš iPhone po većoj cijeni?

Kako prodati vaš iPhone po većoj cijeni?


Prije ili kasnije svi dođu do trenutka kada želite zamijeniti svoj iPhone. Ali, koje korake možete poduzeti kako biste dobili najviše novca za telefon koji želite prodati?

Mnogo ljudi mijenja svoj iPhone svake godine. Jedan razlog za to je što je riječ o uređaju koji mnogi korisnici puno koriste; te zbog toga moraju imati najnoviji i najbolji uređaj, koji ima najbolju kameru. Također, na taj način ne plaćate previše kako biste zamijenili uređaj s novijim. Ali, postoje stvari na koje trebate obratiti pažnju (isto vrijedi za iPad i Mac računala):

  • Možda se čini kao smiješan savjet, ali potrebno je paziti na vaš uređaj dok ga koristite. Pazite da ne ogrebete zaslon, rubove, a naravno posebno pazite da ne oštetite zaslon. Nemojte se ni truditi prodati iPhone sa slomljenim zaslonom. Popravite ga prije prodaje, inače ćete izgubiti previše novaca.
  • Čuvajte kutiju i račun od vašeg uređaja. Kupac bi se mogao upravo iz tog razloga odlučiti da će kupiti baš vaš uređaj. Apple Care se inače ne uračunava u zadnju cijenu, ali je definitivno prednost kada ga ponudite uz uređaj. Još je bolje ako telefon ima originalno jamstvo.
  • Stavite originalni kabel i slušalice uz telefon ako ih imate. Najbolja opcija je ako niste ni otvarali slušalice ili kabel. Ostavite ih u kutiji: imat ćete veliku prednost na tržištu. Vjerojatno ni vi ne biste htjeli kupiti rabljeme slušalice, pa računajte da će i drugi tako razmišljati. Možete koristiti starije kabele i slušalice ako ih posjedujete, kako biste sačuvali nove.
Kako prodati vaš iPhone po većoj cijeni?
  • Ako imate maskice od iPhonea, dajte ih kupcu na poklon. Nisu pretjerano vrijedne, a vjerojatno ćete ionako morati kupiti nove za vaš novi uređaj.
  • Ako ste napravili sve dosadašnje korake, ne zaboravite kako dobra fotografija govori više od tisuću riječi, pa pokušajte snimiti najbolje moguće fotografije uređaja. Snimite kutiju, dodatke, prednju i stražnju stranu uređaja. Što bolje fotografije objavite, dobit ćete manje upita o stanju uređaja, a privući ćete više kupaca.
Kako prodati vaš iPhone po većoj cijeni?
  • Napišite sve bitne informacije u tekstu oglasa. Model, kapacitet, kada je kupljen i slično. Naglasite činjenicu da uređaj nema ogrebotine. Lako možete odrediti cijenu uređaja ako pretražite ostale oglase. Gledajte starije oglase, jer mnogi novi prodavači stavljaju nerealno visoke cijene. Bitno je biti realističan i staviti cijenu za koju biste mogli prodati uređaj.

Na sreću, iPhone uređaji imaju poprilično stabilne cijene u odnosu na Android uređaje, ali uvijek je dobro obratiti pažnju na gore navedene stvari, pogotovo ako želite prodati svoj uređaj za najbolju moguću cijenu. Još jedna bitna stvar je gdje ćete objaviti svoj oglas, a odgovor je jednostavan: posvuda. Najbolje je objaviti oglas na svim mogućim stranicama, a ne samo na Facebooku. Kada prodate uređaj, nemojte zaboraviti maknuti oglase.

iPad akcija 1999 kn

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!