imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Kako pratiti spavanje s Apple Watchom


Za praćenje spavanja možete kupiti nekoliko različitih uređaja, ali što ako već imate Apple Watch? Pokazat ću vam kako možete nadzirati svoje navike spavanja s tim uređajem!

Oni koji vjeruju u čaroban utjecaj praćenja spavanja i pametnog alarma, na raspolaganju imaju nekoliko opcija: od najjednostavnijih iPhone aplikacija do uređaja koji su dizajnirati isključivo za tu svrhu, poput Beddita koji nudi jedno od najboljih rješenja za sve koji žele temeljito pratiti kvalitetu svog sna.

Neću reći da je ijedno od tih rješenja loše. Ipak, smatram da je zlatna sredina Apple Watch, osobito ako ga već imate. Naravno, neki ljudi ne vole spavati sa satom na ruci, ali oni kojima to ne smeta, ne škodi pokušati. To je ipak puno bolje rješenje od obične aplikacija na iPhoneu koja noću sluša kako spavate, pa na temelju toga daje dijagnozu.

Apple Watch procesuira informacije na temelju načina na koji vaše tijelo funkcionira, a u tome veliku ulogu ima senzor za mjerenje otkucaja srca. Jedini je nedostatak što sat ne možete puniti noću jer ga tada trebate imati na ruci. Srećom, indukcijsko punjenje Apple Watcha zbilja je brzo, pa čak i ako imate gust raspored, možete staviti sat na punjenje dok večerate ili se tuširate.

Ako vam ova dva preduvjeta odgovaraju, jedino što vam preostaje jest pronaći odgovarajuću aplikaciju. Da, Apple Watch nema originalnu aplikaciju za tu svrhu, pa sami trebate pronaći rješenje. Kako bismo vam pomogli, izdvojili smo nekoliko aplikacija za koje smatramo da imaju najviše potencijala.

Pillow

Odlučio sam prvo predstaviti aplikaciju Pillow jer je smatram najboljim izborom. Ako tražite jednostavnu, ali kvalitetnu aplikaciju za ovu svrhu, definitivno probajte ovu. Prednost je što se radi o originalnoj aplikaciji za iPhone, ali ima i verzija za Apple Watch, pa može kombinirati podatke prikupljene mjerenjem otkucaja srca i slušanjem zvukova. Ako je koristite na Apple Watchu, ne trebate stavljati mobitel na krevet, bez problema će funkcionirati i na postolju.

Podaci prikupljeni aplikacijom mogu se sinkronizirati putem iClouda, ali mogu se povezati i s aplikacijom Runkeeper. Posebna pohvala razvojnim programerima zbog Turn off načina rada. Ta vam opcija omogućuje da ekran ne bude uključen cijelu noć, jer ga aplikacija može isključiti bez zaključavanja iPhonea. Zato je osobito preporučujem korisnicima iPhonea X zbog njihovih OLED zaslona.

AutoSleep

Ovo je vjerojatno najpreciznija aplikacija trenutno dostupna u App Storeu, a nekoliko testova potvrdilo je da su njezini izračuni u kombinaciji s Apple Watchom slični izračunima Beddita 3. Kao što joj ime govori, aplikacija sama zna kada idete spavati i kada se budite, a tu funkciju Pillow nema.

Laka je za korištenje, a trenutno je najraširenija aplikacija za praćenje sna, bez obzira na to što je morate platiti 24,99 kn.

Sleep++

Nije iznenađenje da ova aplikacija ne zna puno više od dvije ranije opisane. Na satu ćete vidjeti velike tipke Start i Stop. Prije no što odete spavati, trebate je uključiti, a kada se probudite, isključite je. Ova aplikacija može dijeliti podatke s aplikacijom Health. Iako nema opcije automatskog uključivanja i isključivanja, barem je možete besplatno preuzeti.

Preuzmite Pillow iz App Storea (besplatna, sadrži IAP)

Preuzmite AutoSleep iz App Storea (24,99 HRK)

Preuzmite Sleep++ iz App Storea (besplatna, sadrži IAP

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!