imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Kako pozicionirati prozore na Macu


Geste Appleovih računala olakšavaju pozicioniranje prozora. Pokazat ćemo vam dva trika za koja vjerojatno ne znate.

Macintosh mi je draži od Windowsa, ali pozicioniranje prozora mi se čini transparentnijim u sustavu Windows. Ipak, uz nekoliko trikova, možete ga olakšati i na Macu. Napredni korisnici možda znaju sljedeća dva trika, ali možda vas iznenadimo i pokažemo vam nešto novo.

Ako želite koristiti zajednički prikaz u sustavu Windows, sve što trebate učiniti je povući prozor do ruba zaslona i sustav će podijeliti zaslon. Prilično je lako doći do ove funkcije, ili ju možete otkriti slučajno ako niste stručnjak. Najlakši način da do nje dođete na Macu jest da neprestano pritišćete zelenu tipku u gornjem desnom kutu prozora. Plavo svjetlo će označiti mjesto prozora. Nakon toga, prestanite pritiskati tipku i gotovi ste.

Ako ne želite ispuniti polovicu zaslona s prozorom na kojem trenutno radite, povucite rubove u odnosu na stvarni položaj. Ako dva puta kliknete na kut, oni će se proširiti u skladu s time, ali to možete učiniti i s rubovima. S time možete postaviti udoban položaj super brzo, i ne morate trošiti svoje vrijeme postavljajući odgovarajuće veličine na Trackpadu.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!