imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Kako postaviti boju pozadine u Pages


Dopustite nam da vam pružimo mali vodič kroz novu inovaciju u Pages. Postavite boju pozadine u vašim dokumentima, jer je šareno nova bijela!

Istina je da rijetko trebamo više od obične bijele pozadine, ali u slučaju da vam ta ideja padne na pamet, sada to možete učiniti u Pages. Nije uvijek bilo tako, ipak govorimo o prilično novoj značajki koja je tek u lipnju stigla u urednik. Međutim, ovu značajku nije tako lako pronaći, stoga ćemo pogledati kratak vodič.

Prije svega, morate promijeniti vaš dokument u Page Layout način rada. Općenito je zadan način rada “obrade teksta”, u kojem se tekst automatski prenosi na sljedeću stranicu kada dođete do kraja trenutne stranice. U većini slučajeva nam je to i potrebno.

Međutim, ponekad nam treba više kontrole nad dizajnom zadanog dokumenta.Postoje slučajevi kada je Page Layout praktičan, jer je on u osnovi prazno platno, na koje ručno morate dodati tekstualne okvire, fotografije i druge sadržaje. Pozadinu možete postaviti samo u Page Layout načinu rada.

Vidite kako je lijepo?
  • Otvorite novi dokument (Page Layout način rada)
  • Otvorite bočnu traku dokumenta pritiskom na ikonu koja se nalazi u gornjem desnom kutu alatne trake
  • Poništite odabir ‘Document Body’
  • U prozoru koji se pojavi, pritisnite ‘Convert’ (Napomena: pretvaranje će ukloniti tijelo dokumenta, zato to morate učiniti s novim dokumentom)
  • Nakon toga, idite na izbornik ‘Format’, na bočnoj traci ćete sada vidjeti zaglavlje Page Layouta, i opcije za postavljanje pozadine odmah ispod, poput popunjavanja bojom ili fotografijom, ili popunjavanje gradijenta.

Izvor: 9to5Mac

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!