imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Kako ponovno spojiti odvojene iMessage razgovore

Kako ponovno spojiti odvojene iMessage razgovore


Vjerojatno ste čuli neke korisnike kako se žale da im se iMessage ne sinkronizira kako bi trebao, pa primaju poruke odvojeno na MacBooku i iPhoneu. Popravljanje ove greške nije trivijalan proces, pa ćemo ga u ovom članku proći, kako biste znali riješiti ovaj problem ako se i vama dogodi.

iCloud sinkronizacija i Continuity su sjajne stvari, pogotovo kada funkcioniraju. Nažalost, moguće je naići na situaciju u kojoj se pojavi greška u ovom sustavu. To se može dogoditi svakome: iMessage više ne sinkronizira računalo i iPhone. Rezultat toga je da će vam poruke dolaziti samo na jednoj platformi.

Kako ponovno spojiti odvojene iMessage razgovore

Ovo odvajanje može biti vrlo iritantno i drugoj osobi s kojom razgovarate, jer će imati dva razgovora u Message aplikaciji. Osim toga, neće znati koji razgovor da odaberu, kako bi bili sigurni da ćete dobiti poruku. Ako pretražite internet kako biste pronašli rješenje za ovaj problem, možda ćete naići na ovakav opis, koji zapravo poprilično jasno opisuje problem:

Tarzan ima iPhone i iMac, Jane ima iOS uređaj.

Kada Tarzan pošalje Jane poruku sa svojeg iPhonea, Jane prima poruku od kontakta Tarzan. (iMessage je povezan s brojem telefona)

Kada Tarzan pošalje Jane iMessage preko iMaca, Jane ju također dobije od kontakta Tarzan, ali u posebnom razgovoru. (iMessage je povezan s email adresom)

Jane je u opasnosti i želi da joj Tarzan pomogne, grabi svoj iPhone, otvara zadnji razgovor s Tarzanom i šalje poruku “upomoć!”.

Ali, Tarzan je u džungli i ima samo svoj iPhone sa sobom. Jane je ubijena jer je poslala iMessage na iMac umjesto na iPhone.

Užasno, zar ne? Definitivno je potrebno popraviti ovaj problem, kako vam se nešto slično ne bi dogodilo. Situacija možda nastaje nakon formatiranja MacBooka, što iz nekog razloga isključi sinkronizaciju kada je računalo ponovno instalirano. Rješenje zahtjeva da ponovno povežete svoj broj telefona s Apple ID-em.

Kako ponovno spojiti odvojene iMessage razgovore

Kako biste to učinili, otvorite Settings / Messages / Send & Receive izbornik na telefonu. Ispod opcije “You can be reached by iMessage” vidjet ćete svoj broj telefona. Pritisnite “Add Another Email”, zatim dodajte email adresu koju koristite za razgovore na računalu (obično je riječ o adresi na koju je napravljen Apple ID).

Nakon toga, dobit ćete upozorenje na vašem računalu kako je vaša email adresa dodana na iMessage. Pritisnite OK.

Nakon što ste to napravili, otvorite iMessage settings izbornik na vašem računalu, zatim Accounts izbornik. Odaberite sve adrese koje želite sinkronizirati ispod “You can be reached by iMessage at” opcije. Kada je sve završeno, u teoriji ste gotovi, iako je nekada potrebno ugasiti i upaliti iMessage, kako bi sustav znao da je potrebna sinkronizacija.

Kako ponovno spojiti odvojene iMessage razgovore

Vaši razgovori bit će sinkronizirani, a dobivat ćete poruke na obje platforme!

iPad_akcija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!