imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Budućnost je ovdje!

Apple je predstavio iPhone X

Kako očistiti ulaz za Lightning priključak


Ulaz za Lightning priključak uvelike je nalik vašem pupku – sakuplja nečistoću. S obzirom na to da se vaš mobitel ne tušira svaki dan, nakon nekog se vremana mogu pojaviti problemi s punjenjem. Srećom, lako možete riješiti ovaj problem.

Vi ili vaši prijatelji možda ćete odnijeti svoj iPhone na servis ako se jave problemi s punjenjem. Ali rješenje je vjerojatno lakše nego što mislite! Samo trebate očistiti ulaz za Lightning priključak.

Na žalost, bez obzira na to koliko ste pažljivi sa svojim iPhoneom, ulaz za punjač s vremenom se može napuniti prašinom i drugim nečistoćama. To obično ne stvara nikakve poteškoće, ali mogu se pojaviti problemi s punjenjem ili čak potpuna nemogućnost da se mobitel napuni. Na naslovnoj fotografiji članka prikazana je nečistoća iz svih naših mobitela: brzo smo ih očistili kako bismo vam pokazali koliko se nečistoće ondje može nakupiti.

Ako ne možete ukopčati nastavak za punjenje u ulaz, odnosno ako se nastavak zaglavi ili neobično namjesti, nemojte ga silom pokušavati ugurati. Možda je u ulazu zapela veća mrvica kruha ili komadić kamena – ako pogledate u rupu, možda i sami vidite što se unutra nalazi.

Što učiniti?

Nemojte pokušavati isprati iPhone, čak ni ako koristite iPhone 7 koji je do određene mjere vodootporan. Pokušajte riješiti problem bez korištenja vode jer ona može procuriti u unutrašnjost uređaja, a pritom uopće neće ukloniti nečistoću.

Nemojte kopati po ulazu iglom ili nekim sličnim metalnim predmetom jer vrlo lako možete oštetiti osjetljive spojeve u unutrašnjosti.

01_how_to_keep_the_lightning_port_clean

Najjednostavnije rješenje za čišćenje ulaza Lightning priključka jest da uzmete čačkalicu i njome nježno uklonite prašinu i ostalu nakupljenu nečistoću. Ako ste u društvu prijatelja koji isto ima iPhone, možete si pomoći torchlightom kako biste bolje vidjeli unutrašnjost ulaza za punjač i provjerili je li potpuno očišćen.

02_how_to_keep_the_lightning_port_clean

Osoba koja čisti mobitel na videu koristi metalni predmet, ali sudeći po stanju u kojem se mobitel nalazi, to uopće više nije važno. Trebali biste se držati metode s čačkalicom, premda je u suštini gotovo jednaka ovoj s videa. Uostalom, istu stvar možete napraviti sami, bez odlaska u servisni centar.

Želimo vam sretan lov na prašinu, samo budite pažljivi!

Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.