imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Učinkovito počnite novu godinu!

Aplikacije koje će vam pomoći ostvariti ciljeve

Kako očistiti ulaz za Lightning priključak


Ulaz za Lightning priključak uvelike je nalik vašem pupku – sakuplja nečistoću. S obzirom na to da se vaš mobitel ne tušira svaki dan, nakon nekog se vremana mogu pojaviti problemi s punjenjem. Srećom, lako možete riješiti ovaj problem.

Vi ili vaši prijatelji možda ćete odnijeti svoj iPhone na servis ako se jave problemi s punjenjem. Ali rješenje je vjerojatno lakše nego što mislite! Samo trebate očistiti ulaz za Lightning priključak.

Na žalost, bez obzira na to koliko ste pažljivi sa svojim iPhoneom, ulaz za punjač s vremenom se može napuniti prašinom i drugim nečistoćama. To obično ne stvara nikakve poteškoće, ali mogu se pojaviti problemi s punjenjem ili čak potpuna nemogućnost da se mobitel napuni. Na naslovnoj fotografiji članka prikazana je nečistoća iz svih naših mobitela: brzo smo ih očistili kako bismo vam pokazali koliko se nečistoće ondje može nakupiti.

Ako ne možete ukopčati nastavak za punjenje u ulaz, odnosno ako se nastavak zaglavi ili neobično namjesti, nemojte ga silom pokušavati ugurati. Možda je u ulazu zapela veća mrvica kruha ili komadić kamena – ako pogledate u rupu, možda i sami vidite što se unutra nalazi.

Što učiniti?

Nemojte pokušavati isprati iPhone, čak ni ako koristite iPhone 7 koji je do određene mjere vodootporan. Pokušajte riješiti problem bez korištenja vode jer ona može procuriti u unutrašnjost uređaja, a pritom uopće neće ukloniti nečistoću.

Nemojte kopati po ulazu iglom ili nekim sličnim metalnim predmetom jer vrlo lako možete oštetiti osjetljive spojeve u unutrašnjosti.

01_how_to_keep_the_lightning_port_clean

Najjednostavnije rješenje za čišćenje ulaza Lightning priključka jest da uzmete čačkalicu i njome nježno uklonite prašinu i ostalu nakupljenu nečistoću. Ako ste u društvu prijatelja koji isto ima iPhone, možete si pomoći torchlightom kako biste bolje vidjeli unutrašnjost ulaza za punjač i provjerili je li potpuno očišćen.

02_how_to_keep_the_lightning_port_clean

Osoba koja čisti mobitel na videu koristi metalni predmet, ali sudeći po stanju u kojem se mobitel nalazi, to uopće više nije važno. Trebali biste se držati metode s čačkalicom, premda je u suštini gotovo jednaka ovoj s videa. Uostalom, istu stvar možete napraviti sami, bez odlaska u servisni centar.

Želimo vam sretan lov na prašinu, samo budite pažljivi!

Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.