imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Kako izraditi Apple ID za djecu


Kao što se djeca mlađa od 13 godina ne smiju registrirati na Facebook, tako i Apple toj dobnoj skupini zabranjuje korištenje osobnog Apple ID-a. Glavni razlog za to jest sprječavanje kupnji u App Storeu bez nadzora. Uz pomoć Family Sharinga, možete paziti na sve to.

Svi znaju da prosječni desetogodišnjak bez problema može izraditi Apple ID. S obzirom na to da zabrane ne daju uvijek najbolje rezultate, budite mudriji te stavite svoj pametni uređaj pod nadzor. S Family Sharingom (Dijeljenje s obitelji) možete stvoriti račun s nadzorom, koji mogu koristiti i djeca mlađa od 13 godina. Ova vam opcija omogućuje da autorizirate kupnje u App Storeu te postavite dijeljenje lokacije na uređaju svog djeteta.

Krenimo s Family Sharingom. Uz pomoć ove opcije, članovi obitelji mogu međusobno dijeliti svoje lokacije, koristiti isti Apple Music račun te dijeliti plan pohrane podataka na iCloudu. O ovom posljednjem već smo pisali. Ako znate za Family Sharing i koristite tu opciju, ne trebate odabirati novi plan.

Za uređivanje opcija Family Sharinga, odite na Settings, pritisnite na svoje ime i odaberite Family Sharing. Opcija „Add new family member“ omogućuje vam da izradite račun za svoje dijete. Upišite njezin ili njegov datum rođenja, prihvatite Appleove uvjete i napravili ste novi Apple ID. Najbolje bi bilo kada bi svi korisnici tog računa znali lozinku, kako ne bi došlo do slučajnog blokiranja uređaja.

Sada možete omogućiti i opciju dijeljenja lokacije, jer tako možete provjeriti gdje se svaki od članova vaše obitelji nalazi. Tako ćete biti sigurni da su vam djeca upravo ondje gdje trebaju biti, odnosno da negdje ne lutaju. Možete omogućiti i zajedničko kupovanje te dijeliti svoju bankovnu karticu s drugi članovima grupe. Ovo je osobito korisno u slučaju Apple ID-a za djecu, jer će sustav tražiti domaćina grupe da autorizira svaku transakciju.

Osim toga, i mama i tata mogu dijeliti jednu karticu te si tako olakšati kupnju u Appleovim servisima. A sve ove opcije vrijede i za Apple Music te prostor za pohranu na iCloudu.

Zimska promocija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!