imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Kako isključiti lozinku na Apple Watchu


Lozinke mogu biti dobre i korisne, a u nekim slučajevima i veoma važne. Međutim, vrlo lako mogu postati naporne. Kada je u pitanju Apple Watch, lozinka i nije pretjerano potrebna, pa evo postupka za njezino uklanjanje.

Nema potrebe da vam nabrajamo razloge zašto je pametno imati lozinku na iPhoneu. Radi se o uređaju kojeg lako možete ostaviti na stolu u uredu, zaboraviti u kafiću ili kojeg vam netko može ukrasti. U takvim je situacijama jako važno da su vaši osobni podaci zaštićeni, pa se samo zato isplati ponavljati dosadnu rutinu unošenja lozinke svaki put kada koristimo mobitel. Srećom, sada je cijeli postupak olakšan jer imamo Touch ID koji zahtijeva samo kratko skeniranje otiska prsta.

S druge strane, korisnici obično nose svoj Apple Watch na zapešću cijeli dan (a katkada i dok spavaju). Zato je gotovo nemoguće da ćete ga negdje ostaviti ili da će netko početi nedozvoljeno kopati po njemu jer bi vas prvo trebao uhvatiti za zapešće. Makar, ako se to dogodi, briga o osobnim podacima bit će vam zadnja na pameti.

Premda možete namjestiti da sat traži unos lozinke samo kada ga stavljate na zapešće (prvi put) ili dok ga uopće nemate na ruci, čak i to može biti naporno. U svakom slučaju, ako želite, možete veoma lako isključiti lozinku na svom Apple Watchu. Samo slijedite sljedeće korake:

Na Apple Watchu:

  • Otvorite aplikaciju Settings.
  • Potražite izbornik Passcode.
  • Uključite opciju Turn Passcode Off.

Na iPhoneu:

  • Otvorite aplikaciju Watch.
  • Odite na izbornik Passcode u My Watch tabu.
  • Uključite opciju Turn Passcode Off.

I to je sva magija.

iPhone RED

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!