imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Kako isključiti GPS na vašem iPhoneu


Iako on ne troši puno energije i možete ga prilagoditi u svakoj aplikaciji, ponekad definitivno želite pobjeći od satelita koji budno prate svaki vaš korak. Pokazat ćemo vam kako to učiniti!

Mnogi moji prijatelji koji su korisnici iPhonea mi postave ovo pitanje: “Gdje mogu isključiti GPS?”. Obično im dam sljedeći odgovor: “Zašto bi ga pobogu htjeli isključiti?” – zatim obično slijedi manja rasprava o prilagodbi u različitim aplikacijama, ili o tome kako uštedjeti bateriju i svim drugim besmislenim stvarima koje se odnose na njegovo isključivanje.

Smatram da je nepotrebno u potpunosti isključiti GPS, ali prihvaćajući volju masa, podijelit ću s vama savjet o tome kako isključiti Usluge lokacije. Dakle, neće se isključiti samo GPS, već i WiFi, Bluetooth i pokušaji koji se temelje na lociranju putem baznih stanica.

Ipak, trebali biste imati na umu da će ova postavka utjecati na Apple Watch i da bi neke aplikacije mogle postati potpuno beskorisne bez Usluga lokacije (na primjer, aplikacije za navigaciju). U slučaju da ga i dalje želite isključiti, trebate napraviti sljedeće:

  • Idite na Postavke > Open Privacy
  • Dodirnite Usluge lokacije
  • Isključite funkciju pomoću prekidača

U slučaju da otvorite aplikaciju koja želi upotrijebiti vašu lokaciju, pojavit će se prozor koji će vas podsjetiti da ste isključili tu funkciju.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!