imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Kako će funkcionirati bežično punjenje na iPhone 8 uređaju?

Kako će funkcionirati bežično punjenje na iPhone 8 uređaju?


Bilo je mnogo glasina o bežičnom punjenju iPhone 8 uređaja zadnjih nekoliko tjedana, a jedna stvar je praktički sigurna: ova funkcija definitivno dolazi na uređaju. Nije u potpunosti jasno koju će tehnologiju Apple koristiti za ovu svrhu, a navodno 5 različitih timova radi kako bi našli najbolju opciju.

Svi jedva čekaju iPhone 8 i sve nove značajke koje donosi. Bilo je mnogo vijesti i glasina od mnogih različitih izvora o nestanku Home gumba, “sandwich dizajnu”, novim 3D senzorima koji prepoznaju lica i bežičnom punjenju. Mnogi se slažu kako zadnja funkcija dolazi, a među njima je i Kuo, pa smo smatrali kako možemo reći da je ova funkcija sigurna. Ali, hoće li raditi?

Kako će funkcionirati bežično punjenje na iPhone 8 uređaju?

Apple se nedavno pridružio grupi Wireless Power Consortium, koja ima 213 članova u ovom trenutku, među njima i multinacionalne tvrtke kao Apple. Moguće je kako razmišljaju o standardizaciji ove tehnologije u suradnji s tvrtkom. Moguće je kako će punjenje iPhonea 8 raditi s tradicionalnom Qi tehnologijom. To ne bi bila toliko nepoznata misao, jer punjači Apple Watcha rade na isti način.

Osnova Qi tehnologije je da može puniti bilo koji uređaj, jer može pružati snagu od 1 do 2000 Watta. Možete puniti svoj iPad, iPhone, Apple Watch ili MacBook s ovakvim punjačem. Tvrtke koje su se pridružile ovoj grupi kako bi stvarale inovativnu tehnologiju su Samsung, LG, HTC, Qualcomm, Dell, Canon, Sony i Huawei, između ostalih.

Kako će funkcionirati bežično punjenje na iPhone 8 uređaju?

Još jedna mogućnost su uređaji koji će puniti jedni druge u budućnosti. MacBook bi primjerice mogao puniti iPhone ili iPad na temelju indukcijske teorije. Koliko znamo, nekoliko timova radi na nalaženju savršenog rješenja: izvor u Reutersu tvrdi kako je riječ o 5 različitih timova.

Ovo nas ne iznenađuje, jer tvrtka uvijek razmatra sva moguća rješenja prije nego što počnu proces razvoja, a Steve Jobs je bio posebno poznat po tome. Prije tri mjeseca pojavila se vijest kako inženjeri testiraju 10 različitih prototipa iPhone uređaja u isto vrijeme: raspon mogućnosti danas je vjerojatno mnogo manji.

Kako će funkcionirati bežično punjenje na iPhone 8 uređaju?

Vremena nestaje, a Apple će uskoro morati odlučiti koju će metodu odabrati, jer neki izvori govore kako će Apple započeti proizvodnju prije nego što je to do sada bio slučaj. To vjerojatno rade kako bi osigurali bolju kvalitetu u odnosu na prijašnje godine, te kako bi proizveli više uređaja na vrijeme, što bi smanjilo mogućnost nestašice nekih modela (pričamo o iPhone 7 Plusu naravno).

Izvor: Macrumors

iPhone_6_ponovo
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.