imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Kako bi izgledalo kada biste morali kupiti svoj iPhone dio po dio


Naizgled je sve moguće u Kini: možete čak sastaviti vlastiti telefon u samo par dana uz pomoć stručnjaka, a ako poželite, možete kupiti sve potrebne dijelove za sastavljanje iPhonea u neobičnom gradu Shenzhenu. Ako ste vidjeli smiješno jeftine iPhone u kineskim web-trgovinama, na ovaj način su sastavljeni.

Shenzhen je izrastao iz raja jeftinih proizvoda u rodni grad par tehnoloških tvrtki koje su uspjele sustići ostatak tržišta. Najpoznatija od ovih tvrtki je Huawei, koja sve više i više raste po popularnosti: trenutno može biti postavljena među top 3 proizvođača telefona na svijetu. Analiza tržišta predlaže da će Huawei nadmašiti čak i Apple u pogledu tržišnog udjela u roku od par godina. Kako tvrtka može od potpuno nepoznate tvrtke doći do toga da postane jedna od određujućih faktora na tržištu za nekoliko godina?

01_how_to_put_an_iphone_together_from_parts

Odgovor na to pitanje se nalazi u samome gradu Shenzhen, gdje na tržnicama ne prodaju jeftine čarape i bokserice, već razne vrste malih elektroničkih dijelova, kopije iPhone kućišta, baterija i dijelove telefona koji su rastavljeni – dijelovi koje stručnjak može iskoristiti i sastaviti novi telefon. Taj proces uopće nije legalan, i sve u potpunosti ovisi o vašoj sreći hoćete li kupiti dio dobre kvalitete za vaš uređaj ili ne. Inženjer i software developer Scotty Allen je u svom videu provjerio možete li sastaviti cijeli funkcionirajući iPhone od jeftinih dijelova koji se prodaju.

Odgovor je definitivno da, iako kako bi uspjeli u svojoj namjeri, potrebna vam je pomoć nekoga tko zna gdje pronaći sve što vam je potrebno. Ovaj vodič bi također trebao imati adekvatne jezične vještine, visoke razine strpljivosti i upornosti, te neku razinu kvalifikacija u ovoj temi. Allen je najviše bio zainteresiran za razvijanje softwarea, i to je većinom zahtijevalo poznavanje hardwarea. Zapanjujuće je vidjeti u videu da možete doslovno kupiti bilo što na ovim tržištima; ništa nije nemoguće pronaći.

Htio sam vidjeti da li je to zaista bilo moguće.

– Scotty Allen za The Verge

02_how_to_put_an_iphone_together_from_parts

Allen je izjavio kako je na ovaj projekt potrošio oko 1000 dolara (6903 HRK) kako bi dobio željeni iPhone 6s: za taj novac, telefon s lakoćom možete kupiti kod ovlaštenog trgovca. Allen je također dodao kako je moguće sastaviti telefon prikazan u videu za 300 dolara (2070 HRK), ako ne računate dodatne troškove i nepotrebne dijelove. Također možete kupiti starije iPhone za istu cijenu u sumnjivim kineskim web-trgovinama – ti uređaji nemaju nikakvu garanciju, i uz to su ilegalni. Naš savjet svima je da ne kupuju uređaje iz tih web-trgovina.

Izvor: The Verge

Beoplay_h9_i

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!