imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Kako Apple može usavršiti ekosustav?

Kako Apple može usavršiti ekosustav?


Appleov ekosustav je nekada presudan faktor kada korisnici biraju uređaje koje će koristiti svakog dana. Funkcije koje su dio ekosustava možda se čine kao sitnice, ali svejedno su sjajne funkcije koje mogu uređaju dati potpuno drugačiji smisao.

Postoje mnogi korisnici kojima prvi Appleov proizvod nije bio Mac ili iPod. Prvi proizvod koji im je pokazao čudan ali inovativan Apple svijet je možda bio iPhone. Potreba za korištenjem posebnih uređaja za slušanje glazbe kod mnogih je nestala, iako ne kod svih. iPod nano je sjajno rješenje za mnoge, iako je vrlo skup uređaj za slušanje glazbe u 2017. godini.

Kako Apple može usavršiti ekosustav?

Ponovno rođenje iPoda

Iako je iPod pomalo zapostavljen u ponudi proizvoda, još uvijek nije loša ideja razmisliti o njemu. Apple bi mogao nešto napraviti s ovim uređajem kako bi ga osviježio. Mnogim korisnicima bi to puno značilo. Naravno, mnogi su se prebacili s jednostavne sinkronizacije glazbe na streaming, a Apple ima sjajnu alternativu: Apple Music.

Apple Music kojemu mnogi nisu dali priliku. Spotify je zadovoljio njihove potrebe, što je također sasvim u redu, jer korisnici biraju ono što im je dostupno ili najbolje za njih.

Kako Apple može usavršiti ekosustav?

Apple ima streaming uslugu, sjajan uređaj za slušanje glazbe, bežične slušalice, a čak i dodatan brend slušalica. Nadalje, postoje sjajni drugi brendovi za audiofile. Gotovo pa bismo trebali očekivati da bi Apple mogao sve ovo spojiti u jedan uređaj. Neki će reći kako su to već napravili s iPhoneom, ali poseban uređaj za glazbu bi bio nešto sasvim drugačije. Trenutno iPod ne zadovoljava ove potrebe.

Istina je kako iPod Touch zadovoljava gotovo sve navedeno, ali bez cellular verzije ne možete dobro koristiti Apple Music. Nadalje, iPod Touch više nije toliko interesantan, jer su puno više isplati uzeti iPhone 5s ili SE. Apple ne bi značajno promijenio tržište s novim iPodom, ali bi definitivno usrećio mnoge korisnike.

AirPlay za sve

Postoji stari problem za mnoge korisnike: ako nemate Apple TV, ne možete koristiti AirPlay kako bi streamali sadržaj. Ova funkcija bi stvarno dobro došla u pojedinim situacijama, a korisnici nisu pretjerano oduševljeni s idejom da kupe uređaj koji bi im skupljao prašinu dok ga ne bi trebali iskoristiti jednom u pola godine. Ne mislimo time ništa loše protiv Apple TV-a, ali nekim ljudima jednostavno nije potreban. Nekada vam nemogućnost streaminga preko vašeg telefona na veći zaslon može pretstavljati veliki problem. Vaš MacBook bi mogao biti logično rješenje za streaming, ali nema službenog rješenja za to.

Kako Apple može usavršiti ekosustav?

Slična situacija postoji i na iPadu. Bilo bi sjajno kada biste mogli streamati sadržaj nekih aplikacija na Mac i obrnuto. Apple bi napravio sjajan korak kada bi malo popravio ovu funkciju, kako bismo slobodnije mogli koristiti razne uređaje, te pristupiti sadržaju bez obzira koji uređaj uzmemo u ruke. Do tada, imamo Apple TV, koji bi mogao dobiti petu generaciju uskoro.

Bežično punjenje

Pisali smo o glasinama koje govore kako bi Apple mogao predstaviti bežično punjenje na iPhone 8 modelu već ove godine. To je lako zamislivo, a mnogi patenti vezani uz ovu tehnologiju već su povezani s tvrtkom: vjerojatno će doći bežično punjenje, ali možda ne onakvo kakvo smo zamislili. Glasine su spomenule posebnu vrstu punjenja, u kojoj biste mogli staviti jedan uređaj na drugi, te koristiti drugi uređaj kako biste napunili prvi,

Lako možemo zamisliti situaciju u kojoj ste na putu, a vaš telefon ostane bez baterije. Sa sobom imate računalo, ali nemate Lightning kabel. Zbog toga ne možete napuniti telefon. Uz pomoć nove tehnologije, samo biste mogli staviti telefon pored računala u torbi, a kada biste izvadili telefon, bio bi pun. Vjerojatno neće biti baš toliko trivijalno rješenje, ali ideja je sjajna, te nas zaista zanima hoće li se ostvariti.

+1

Continuity je sjajna funkcija koju imaju Apple proizvodi, ali mnogi korisnici se žale kako ne radi uvijek savršeno. Kritična točka je Universal Clipboard, koji nekada zna zamrznuti pretraživač, te ne funkcionira uvijek. Problem je što mnogi korisnici odustaju od funkcije jer ne znaju hoće li raditi kada im je zaista potrebna. Bilo bi sjajno kada bi radila savršeno.

Kako Apple može usavršiti ekosustav?

AirDrop radi sjajno većinu vremena, iako su neki korisnici javljali kako im nekada ne radi savršeno. Jedna stvar koju biste mogli probati ako imate sličnih problema je isključiti i ponovno uključiti iCloud. iCloud je sjajna usluga, ali nije bez svojih problema.

Sve u svemu, Appleovi uređaji su dosta dobro povezani, te prate sustav koji je Apple izgradio od početka. Sve manje kablova je potrebno, ali nas nekada iznenade nadogradnje kao što je bio slučaj s USB-C ulazom. Ali, uređaji uglavnom vrlo dobro rade jedni s drugima, a nadamo se kako će Apple nastaviti razvijati svoj ekosustav kako bi uređaji bili još bolje povezani.

Beoplay_h9_i
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.