imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kako aktivirati Dark Mode u macOS-u Mojave


Iako smo očekivali da će stići u iOS-u, Apple je najprije predstavio Dark Mode za macOS. Dark Mode je jedna od najspektakularnijih promjena u dizajnu u proteklih nekoliko godina, a sada ćemo vam pokazati kako ga aktivirati, ali samo ako ste preuzeli beta verziju za razvojne programere sustava macOS Mojave.

Appleov trenutni OS za računala je već imao funkciju nazvanu Dark Mode, ali u stvarnosti, to je samo tamniji način rada, jer su izbornik i dock dostupni u tamnijoj boji. To je bilo dovoljno, jer su korisnici željeli Dark Mode na iOS-u.

To je ono što nismo dobili.

Apple ne bi bio Apple kada ne bi ispunili sve naše želje: dali su nam Dark Mode, ali i nisu. Predstavili su tamnu temu tamo gdje ju zapravo nismo očekivali: u macOS-u. Ispostavilo se da crno zaista odgovara macOS-u.

Kako bi aktivirali ovu funkciju, sve što trebate učiniti je:

  • Uđite u Postavke sustava
  • Otvorite izbornik Općenito
  • I na odjeljku Izgled odaberite tamnu sliku na desnoj strani.

To je sve. Jedini problem je ako ste odabrali svijetlu temu, Dock i izbornik više ne mogu biti tamni.

P.S. Druga beta verzija za razvojne programere macOS-a Mojave objavljena je jučer. Ne znamo kada će javna verzija stići, ali nadamo se da nećemo dugo čekati.

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!