imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Još par savjeta iz Applea za fotografiranje na iPhoneu


Svi volimo fotografirati s našim iPhone uređajima, i Apple to dobro zna. Zato su objavili još nekoliko videozapisa koji sadrže savjete o fotografiranju kako bismo mogli načiniti još bolje fotografije s našim telefonima. Možete podići svoju Instagram igru tako šo ćete obratiti pozornost na ovih nekoliko sitnih stvari.

Koristite ulična svjetla!

Ako smatrate da nema dovoljno svjetla za stvaranje dobre fotografije, ne morate odmah skakati prema bljeskalici, jer to obično može izazvati više zla nego dobra. Umjesto toga, upotrijebite ulična svjetla koja su vam pri ruci: u središnjem području većeg grada, posvuda su upaljena svijetla, čak i usred noći. Potražite dobar kut svjetla, postavite svog modela i isključite bljeskalicu.

Pronađite najbolji sastav i popravite fokus, tako da vrijednost izlaganja ne skače gora-dolje. Nakon toga, možete ručno prilagoditi izlaganje uz pomoć klizanja. Sada jedino što vam je preostalo činiti je čekati najbolje izlaganje i snimiti fotografiju u pravome trenutku. Iako ovo nije idealna fotografska tema za početnika, s lakoćom možete ovladati osnovama nakon nekoliko dodira na vašem telefonu.

Zadržite horizont u redu!

Mnogi ljudi vole snimati pejsažne fotografije sa svojim iPhoneima, budući da je telefon uvijek pri ruci, i onda neće morati vući ogromnu kameru na planinu. Ipak, moglo bi biti prilično neugodno iznenađenje kada nakon planinarenja pogledaju fotografije i vide koliko su loše ispale. Glavni razlog za to je horizont, koji stoji nakrivo na fotografiji, a glavni sastav izgubimo obrezivanjem fotografije.

Nasreću, imamo rješenje za to. Uključite rešetku u Postavkama, kako biste lakše postavili horizont, i neće biti nikakvih problema ni s pronalaženjem zlatnog omjera. S ovom metodom možete stvoriti skladnije slike, baš kao i pravi profesionalci.

Svjetla su s vama!

Ako ste oduvijek zavidjeli drugim ljudima na tome kako jedinstveno njihove fotografije izgledaju, ovaj video je definitivno za vas! Nije ništa iznenađujuće kad kažemo da je najosnovniji aspekt fotografije korištenje svjetla na pravilan način – tako možete upotrijebiti sjene i projekcije u svoju korist. Ponovo morate potražiti ispravan izvor svjetlosti i postaviti sebe i svoj model.

Da biste imali još upečatljiviji rezultat, pokušajte postići što više moguće kontrasta. S tim mogu pomoći i jake boje, a u tom slučaju, točni sastav slike je posebno važan: ne izrezujte noge, ruke ili glavu s fotografije!

Pozadinsko osvjetljenje? Pozadinsko osvjetljenje!

Sjećamo se kada smo prvi puta vidjeli film The Notebook, sjedili smo na kauču, otvorenih čeljusti, tupavo gledajući u prvu scenu filma koja se otvarala s dubokom i lijepom siluetom. Nije težak posao stvoriti lijepu siluetu na fotografiji, ali ako ne obratite pažnju na nekoliko sitnih, ali važnih stvari, vrlo lako možete stvoriti nešto što ne izgleda dobro.

Stvar je u radu s manjom ekspozicijskom vrijednošću, i postavljanjem glavnog izvora svjetla (obično sunca) iza modela. Kada uspijete dobiti najbolji kontrast, postići ćete rezultat koji ste željeli vidjeti. Odlična silueta može vrijediti nekoliko stotina ‘lajkova’ na Facebooku, tako da trebate eksperimentirati koliko god puta želite.

Snimite mnogo fotografija s lijepim osvjetljenjem!

iPhone_X
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.