imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Još jedna inženjerska zvijezda opet radi na Apple Caru


Nakon pet godina, Doug Field ope će primati plaću od tvrtke Apple Inc. Taj je inženjer napustio vodeću tehnološku tvrtku kako bi radio u Tesli, ali sada se vratio i opet radi na Appleovom automobilskom projektu.

Vrsni inženjer zbilja je bogomdan zaposlenik svake tehnološke tvrke, čak i kada govorimo o Appleu kojemu ne nedostaje majstora svih zanata. Međutim, između 2013. i 2016. i Cooku je postalo neugodno primati niz ostavki svojih boljih inženjera. A sve to zbog Tesle.

Tada je Elon Musk trebao samo pucnuti prstima ako je htio pridružiti neku od Appleovih zvijezda svojoj ekipi. Svi su željeli biti dio vala inovacije i promijeniti živote milijuna putem tehnologije. Doug Field radio je pet godina u Appleu na uređajima poput MacBooka Pro, MacBooka Air i iMaca. Onda ga je jednog dana nazvao potpredsjednik Tesle.

Field, bivši potpredsjednik inženjerskog odjela za hardver Mac računala, a kasnije i potpredsjednik Tesle, sada se vratio u Apple. Štoviše, pridružit će se Bobu Mansfieldu na projektu Titan. Mansfield se vratio u Apple 2016., odustavši od uživanja u mirovini, nakon što je u toj tvrtki radio 14 godina. Nekoć je upravljao razvojem iMaca i MacBooka, a zatim postao desna ruka Tima Cooka na posebnim projektima, poput Apple Watcha.

Ono što ne znamo jest što zapravo planiraju u Appleu te kada ćemo vidjeti nekakve rezultate automobilskog projekta – odnosno hoćemo li ikada išta vidjeti. Ali moramo dodati jednu misao: ljudi poput Fielda i Mansfielda više uživaju u izazovima i uspjesima nego u debelim plaćama.

Izvor: 9to5mac

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!