imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Još jedan dokaz o zaobljenom Apple Watchu


Iako je to “samo” objavljeni patent, čini se da je Apple zaista zainteresiran za koncept okruglog Watcha. To bi mogao biti pravi inženjerski izazov.

Ovo nije prvi puta da je objavljen patent zaobljenog Apple Watcha. Ovaj put nekoliko razloga pokazuje da bi ovo mogao biti novi smjer razvoja. Iako su detalji patenta o rješenju za problem zaobljenih zaslona, ali spominje i pametne satove kao i potencijalnu upotrebu.

Polja piksela često imaju pravokutne oblike. Međutim, pravokutna polja piksela se neće učinkovito uklopiti u uređaj koji ima okrugli oblik. Okrugli zasloni imaju mogu imati uske regije u kojima signalne linije postaju prepune, što vodi do neučinkovite upotrebe zaslona. Stoga bi bilo poželjno pružiti poboljšani zaslon.

Patent detaljno opisuje pojedinosti, ali preporučili bismo ga samo najodvažnijim korisnicima. Ono što je za nas važnije je tema zaobljenog Apple Watcha, koja je ponovno na vrhu.

Strpljivo, Apple nam je pokazao da po datumu dokumentacije možemo pretpostaviti kako ovo nije samo još jedna ideja o malenom patentu.

Imajući na umu da je Apple predao ovaj patent 8 mjeseci nakon što je originalni Apple Watch predstavljen sa svojim pravokutnim sučeljem i vjerojatno godinama nakon izvornih patenata za Apple Watch, Appleov menadžment je dao svojim inženjerima ovaj projekt. Stoga ovo nije odbijeni dizajn, već namjerno projektirano rješenje s kojim bi okruglo sučelje radilo na Apple Watchu, u slučaju da Apple to odluči dovesti na tržište.

Da i ne spominjemo kako bi zaobljeni izgled ne bi bio toliko koristan s inženjerske strane, ali neki od nas bi s oduševljenjem dočekali dizajn koji je puno bliže klasičnom izgledu sata.

Izvor: 9to5Mac

 

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!